Dizajnerska početnica: Svijet koji se otvori kada zatvorimo oči

U subotu, 30. studenoga 2019. godine s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole pod nazivom “Svijet koji se otvori kada zatvorimo oči”. Voditelji radionice su Veljko i Ana Armano Linta, a rok za prijavu je petak, 29. studenoga u 15 sati.

O radionici:

 

Svi mi volimo upoznati različite materijale, teksture, osjetiti različite površine pod prstima, otkrivati nove senzacije. A volimo i igrati memory, odnosno kroz igru s drugima i prijateljsko natjecanje pomicati granice naše sposobnosti pamćenja. Ova radionica je prilika da igramo taktilni memory, gdje nema sličica, nego moramo spojiti parove istih materijala, bez gledanja, samo po osjećaju pod prstima.

 

I ne samo to! U ovoj ćemo radionici sami izraditi novi taktilni memory, i pritom ćemo puno toga naučiti, isprobati i vježbati, od spretnosti ručnog rada, do domišljatosti u izboru materijala, kreativnosti u načinima igre i prvim dizajnerskim koracima u smjeru održivog i inkluzivnog dizajna. Uz to, malo ćemo se maknuti od ekrana i osvijestiti svijet koji nije vizualan, a ipak je pun druženja i zabave.

 

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole.

Datum održavanja radionice je 30. studenoga 2019.

Predviđeno trajanje radionice je 2 sata (od 11 – 13 h).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 29. studenoga do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

 

O voditeljima radionice:

Ana Armano Linta je produkt dizajnerica, a Veljko Armano Linta arhitekt. Imaju studio u Zagrebu, www.armanolinta.hr te se bave produkt dizajnom, dizajnom interijera i arhitektonskim projektiranjem, ali i istraživanjem: Ana prvenstveno u području dizajna za igru i učenje, a Veljko u području integrativnog projektiranja za dobrobit (wellbeing). Uživaju u vođenju različitih radionica za mlade.