Dizajnerska početnica: SVESTRANE BOCE

U subotu, 11. veljače s početkom u 10 sati održava se prva ovogodišnja Dizajnerska početnica pod nazivom ‘SVESTRANE BOCE’ pod vodstvom dizajnera DAMIRA PRIZMIĆA i rehabilitatorice SANDE VRLJIČAK! Radionica je namijenjena djeci nižih i viših razreda osnovne škole. Djeca s teškoćama u razvoju su dobrodošla.

Okruženi smo proizvodima kratkog vijeka trajanja koji se nakon upotrebe odbacuju. Jedan od takvih proizvoda je plastična boca. No, ona u sebi krije i čitav svijet novih mogućnosti. Cilj ove radionice je istraživanje osobina materijala i formi plastičnih boca, te dizajniranje korištenjem improvizacije kao metode brzog i praktičnog rješavanja problema s lako dostupnim sredstvima. Sudionici će se upoznati s ekološkim aspektom našeg svakodnevnog djelovanja, dobiti ideje kako se od plastičnih boca mogu izraditi različiti praktični predmeti, te će na radionici izraditi nekoliko predmeta za igru. Rezat ćemo, lijepiti, zagrijavati, bojati, šivati…

Radionica traje 3 sata.
Na radionicu se mogu prijaviti polaznici nižih i viših razreda osnovne škole. Djeca s teškoćama u razvoju su dobrodošla.


Voditelji

Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje na području vizualnih komunikacija, dizajna izložbi, produkata, interakcija, koncepata i slobodnih eksperimenata. Pritom često surađuje s drugim ljudima, ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja istraživanja i rada. Aktivan je član i jedan od osnivača udruge Radiona (Zagreb Makerspace), te je član HDD-a i HZSU-a.

Sanda Vrljičak je profesorica rehabilitatorica i radi u dječjem vrtiću s djecom s poremećajem iz spektra autizma. Prije ovog posla, radila je u školi kao defektologinja učiteljica tehničke kulture. Vodila je niz radionica za djecu i odrasle.

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb

Vrijeme: subota, 11. veljače 2017., 10–13 sati

Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna

Uzrast polaznika: osnovnoškolski uzrast

Rok za prijave: do petka, 10. veljače u 17 sati, na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

 

Molimo polaznike da na radionicu donesu prazne plastične boce.