Dizajnerska početnica: Reanimacija

16700_10203305336687264_619082668277558735_n

Ove subote 16. prosinca s početkom u 11 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica Reanimacija. Voditeljica radionice je Petra Bilić Križan, a rok za prijave je petak 15. prosinca do 15 sati.

O radionici

Svjetiljka i ekološka čestitka

Radionica Reanimacija bavit će se izradom ambijentalnih svjetiljki od papira.

Prvo ćemo raditi svjetiljku od papira, zatim minimalističku prigodnu čestitku od elemenata svjetiljke s uputama kako od čestitke napraviti svjetiljku, koju možete umnožiti i pokloniti svojim prijateljima.

Dizajner u suvremenom proizvodnom procesu ima važnu ulogu – on može svojom idejom utjecati na materijale koji se koriste, na postupak proizvodnje i razmišljati o tome što će biti kada proizvod završi na otpadu, stoga je važno da mali dizajneri budu ekološki osviješteni.

Jedan od najčešćih materijala koji se koriste za reciklažu je papir. Koristimo ga za pisanje, za tisak knjiga, plakata, ambalaže… svuda je oko nas, no uzimamo ga zdravo za gotovo i često zaboravljamo njegovo porijeklo (drvo, biljka, priroda).

eko cestitka

Mali dizajneri će na ovoj radionici dobiti priliku da vrate život komadićima starog papira i nauče izrađivati ambijentalne lampe.

Budući da je svjetlo simbol života, simbolično možemo reći da papir reanimiramo u svjetiljku.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima osnovne škole.

Rok za prijave je petak 15. prosinca do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljici

Petra Bilić Križan završila je Studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, smjer produkt dizajn. Godine 2009. osnovala je Dizajncafe studio, a karakteristike njezinih radova su multidisciplinaran i društveno senzibilan pristup. Uz produkt dizajn stvara i u ostalim disciplinama dizajna: grafički dizajn, digitalni dizajn i uređenje interijera. Dobitnica je nekoliko nagrada u Hrvatskoj i svijetu. Izlaže radove na grupnim dizajnerskim izložbama te djeluje javno putem dizajnerskih edukativnih radionica za djecu i odrasle. Od 2017. godine članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.