Dizajnerska početnica – Napravi svoju slikovnicu – RADIONICA SE ODGAĐA

U subotu, 28. studenoga 2020. godine s početkom u 10.00 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od 1. – 4. razreda) pod nazivom “Napravi svoju slikovnicu”. Voditelji radionice su studenti dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Lada Kušec Deči i Vedran Šimić,  a rok za prijavu je petak 27. studenoga u 15 sati.

O radionici

 

Pozivamo zainteresiranu i kreativnu djecu, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, na jedinstvenu radionicu izrade slikovnice – “Napravi svoju slikovnicu”.
Osnovu priče napisala je spisateljica za djecu Ksenija Kušec, a polaznici i polaznice će sami birati likove, smjer radnje, pa čak i kraj priče. I sam tekst bi imao ‘rupe’ koje bi djeca popunjavala.

Primjer rečenice iz knjige: bok zovem se ____ i najdraža mi je životinja _____, a hrana koju mrzim je ______. Djeca će sama popunjavati praznine u rečenicama svojim riječima te crtati svoje ilustracije. Rezultat će biti njihova vlastita unikatna slikovnica čiju će priču i izgled djeca sama osmisliti.
Cilj radionice je poticanje kreativnosti i mašte kod djece, odnosno razvijanje vještina crtanja i pisanja
Radionicu vode dvoje mladih studenta dizajna, Lada i Vedran, koji se jako vesele ovom kreativnom projektu.

 

Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo učenicima i učenicama od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Datum održavanja radionice je subota 28. studenoga 2020.

Predviđeno trajanje radionice je 3 h  (od 10.00 – 13.00).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 27. studenoga do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

 

O voditeljima radionice:

Lada Kušec Deči i Vedran Šimić studenti su Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Vole rad s djecom te ih žele potaknuti u razvijanju kreativnog razmišljanja jer smatraju da se u školama dječji um zatvara i ne potiče na kreativno razmišljanje. Također im žele pružiti priliku da naprave svoju jedinstvenu slikovnicu.

 

Sudjelovanje na radionici moguće je uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.