Dizajnerska početnica – Kolorflorista za najmlađe – RADIONICA JE POPUNJENA

U subotu, 16. listopada 2021. godine s početkom u 10.00 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole (od sedam do jedanaest godina) pod nazivom “Kolorflorista za najmlađe”. Voditeljica radionice je dizajnerica Maja Subotić Šušak, a rok za prijavu je petak, 15.listopada 2021. godine, do 15 h.

O radionici  Kolorflorista za najmlađe

Ova interdisciplinarna radionica spoj je dizajna, botanike i kemije, uz pokuse koji nam otkrivaju umjetnost u prirodi.

Na radionici ćemo savladati  osnove dizajna i botanike,  uz malo priručne kemije, kroz praktične i vizualno atraktivne pokuse. Za vrijeme radionice pretvaramo ambijent u mali kemijski laboratorij gdje otkrivamo cijeli spektar nevidljivih boja i tonova koje krije svakodnevna flora, a primijenit ćemo ih na jednostavnim dizajn zadacima.

Cilj radionice je upoznati djecu s osnovama dizajna, botanike i kemije, te im pomoći da realiziraju vlastite projekte u malom kemijskom laboratoriju.

Radionica je besplatna, a namijenjena je učenicima i učenicama nižih razreda osnovne škole (od sedam do jedanaest godina). Broj mjesta je ograničen, stoga molimo prijavitelje za razumijevanje.

Datum održavanja radionice je 16. listopada 2021.

Predviđeno trajanje radionice je 2 h, (od 10.00 – 12.00).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 15. listopada 2021. do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.


O voditeljici radionice:

Maja Subotić Šušak je diplomirana dizajnerica vizualnih komunikacija, vlasnica studija Šuma Šuma, voditeljica galerije Živi Atelje DK i osnivačica projekta Paprat Kolektiv. Područje interesa su joj zeleni dizajn i edukacija mladih u vizualnoj kulturi (bivša voditeljica projekta Dizajnerska početnica).