Dizajnerska početnica – Kako izraditi vlastitu knjigu – RADIONICA ODGOĐENA

U subotu, 20. veljače 2021. godine s početkom u 10.00 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu viših razreda osnovne škole (7. i 8. razred) pod nazivom “Kako izraditi vlastitu knjigu”. Voditeljica radionice je dizajnerica Maja Subotić Šušak, a rok za prijavu je petak, 19.2.2021, do 15 h.

O radionici Kako izraditi vlastitu knjigu

Ručno izrađene knjige odlične su za male dizajnirane edicije i ograničenu distribuciju. Na ovoj radionici savladat ćemo osnovne dizajniranja i anatomije knjige. Kroz praktičan rad polaznici će naučiti kako odrediti dimenziju, odabrati papir,  vrstu uveza, korica, tiska (…). Naučit ćemo kako ručno izraditi knjigu u kućnoj radinosti bez visokih troškova vodeći računa pritom o uvezu, vrsti tiska, papiru i dimenzijama.

Cilj radionice je pomoći polaznicima i polaznicama da realiziraju svoje projekte u vidu knjige te savladaju osnovne tehnike izrade i dizajna iste.

 

Radionica je besplatna, a namijenjena je isključivo učenicima i učenicama sedmog i osmog razreda osnovne škole. Broj mjesta je ograničen (sukladno mjerama primamo samo 6 djece),  stoga molimo prijavitelje za razumijevanje.

Dobra vijest je da će se različite radionice za djecu različitih uzrasta održavati tijekom cijele godine.

Datum održavanja radionice je 20. veljače 2021.

Predviđeno trajanje radionice je 3 h, (od 10.00 – 13.00).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak 19. veljače 2021. do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

O voditeljici radionice:

Maja Subotić Šušak je diplomirana dizajnerica vizualnih komunikacija, vlasnica studija Šuma Šuma, voditeljica galerije Živi Atelje DK i osnivačica projekta Paprat Kolektiv. Područje interesa su joj zeleni dizajn i edukacija mladih u vizualnoj kulturi (bivša voditeljica projekta Dizajnerska početnica).