Dizajnerska početnica iznenađenja – Iz daljine je to bio otok

U subotu, 26. lipnja 2021. godine s početkom u 10.30 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica održat će se besplatna radionica za djecu osnovne škole pod nazivom “Iz daljine je to bio otok ”. Voditeljica radionice je dizajnerica Nina Bačun, a rok za prijavu je petak 25. lipnja u 15 sati.

 

Pozivamo zainteresiranu i kreativnu djecu osnovnoškolskog uzrasta, na jedinstvenu radionicu iznenađenja pod nazivom Iz daljine je to bio otok (From far it was an island).

Bruno Munari bi rekao Iz daljine je to bio otok!

Točka gledišta bitno mijenja percepciju fizičke stvarnosti. Stoga, pažljivim gledanjem, i promjenom točke gledišta možemo vidjeti “nevidljive”, “skrivene” ili “međusvjetove” koji nas okružuju. Što se dogodi ako samo malo više gledamo ono što mislimo da poznajemo? Što ako k tome promijenimo i razmjer?

Ovim bismo putem razvijali maštu, promišljanje i percepciju, s ciljem: naučiti razmišljati o alternativnim načinima promatranja svijeta oko sebe.

Za radionicu je potrebno da svako dijete donese svoj kamen ili nekoliko njih bilo koje veličine

Radionica je besplatna.

Datum održavanja radionice je 26. lipnja 2021.

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Predviđeno trajanje radionice je 2  1/2 h, (od 10.30 – 13.00).

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati  Suglasnost  za sudjelovanje djece na radionici, te uz prijavu poslati svoj kontakt broj.

Rok za prijave je petak 25. lipnja 2021. do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Radionicu vodi dizajnerica Nina Bačun. 

 

O voditeljici radionice: 

Nina Bačun, nakon Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, magistrirala je Experience Design na KONSTFACK — University, College of Arts, Crafts and Design u Stockholmu 2011. Neki od radova su uvršteni, objavljivani i nagrađivani na domaćim i međunarodnim izložbama dizajna i umjetnosti. Svojim samostalnim i kolektivnim djelovanjem (unutar kolektiva OAZA) nastoji doprinijeti produkciji i prezentaciji dizajna na inovativan način. Djeluje u domeni produkt dizajna, dizajna interijera, scenografije, vizualnih komunikacija, postava izložbi i samoiniciranih koncepata.