početnica Ada

Dizajnerska početnica: ECO FU[rni]TURE

U subotu, 17. prosinca s početkom u 10 sati održava se Dizajnerska početnica pod nazivom ‘ECO FU[rni]TURE’ pod vodstvom industrijske dizajnerice ADE KEZIĆ! Polaznici će izrađivati makete namještaja od recikliranih materijala, te naučiti kako dizajner može (i mora!) biti ekološki osviješten.

 

Od ideje, preko odabira materijala, načina proizvodnje, transporta, vijeka i načina upotrebe pa sve do recikliranja, dizajnerski proizvod mora biti ekološki osviješten i brinuti o održivom razvoju pojedinca i okruženja. Dok izrađuju namještaj u smanjenom mjerilu od biorazgradivih ili recikliranih materijala kao što su drvo, papir, karton i prirodne tkanine, mali dizajneri će naučiti kako razmišljati o širem kontekstu proizvodnje i potrošnje u svakom koraku dizajnerskog procesa.

Radionica je namijenjena polaznicima osnovne škole, a traje ukupno 180 minuta.

Ada Kezić je industrijska dizajnerica s diplomom sa zagrebačkog Studija dizajna. Do 2010. je radila kao kućni dizajner za razne domaće proizvođače namještaja. 2013. godine osniva vlastiti dizajnerski studio A1 FORMAT, koji radi na projektima koji objedinjuju industrijski dizajn, dizajn interijera, te izložbeni i grafički dizajn. Poseban interes iskazuje prema dizajniranju i promicanju ekološkog namještaja od cjelovitog drva, posebice slavonskog hrasta, te surađuje s mnogim relevantnim hrvatskim proizvođačima namještaja. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva, ULUPUH-a i Zajednice za industrijski dizajn. Uz bavljenje strukom, voditeljica je dizajnerskih natječaja i radionica, članica različitih stručnih žirija, te održava predavanja o industrijskom/produkt dizajnu. Izlagala je na međunarodnim sajmovima u Zagrebu, Splitu, Beogradu, Ljubljani, Kölnu, Stockholmu i Milanu. Višestruka dobitnica nagrade Mobil Optimum na Ambienti.

 

Mjesto: HDD galerija, Boškovićeva 18, Zagreb

Vrijeme: subota, 17. prosinca 2016., 10–13 sati

Kotizacija za sudjelovanje: 50 kuna

Uzrast polaznika: osnovnoškolski uzrast

Rok za prijave: do petka, 16. prosinca 2016. u 17 sati, na dizajnerskapocetnica@dizajn.hr