Dizajnerska početnica: Crtaj mi priču

U subotu 1. travnja 2023. godine s početkom u 10:00 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se besplatna radionica pod nazivom Crtaj mi priču. Voditeljica radionice je ilustratorica, autorica i animatorica Hana Tintor. Rok za prijavu je petak 31. ožujka do 15 sati. Radionica je namijenjena srednjoškolcima.

Na radionici Crtaj mi priču polaznici će istraživati odnos crteža i teksta. U uvodnom dijelu radit ćemo kratke i brze vježbe asocijativnog crtanja. Zatim ćemo pisati, što god nam se piše i spajati crtež i tekst kako bi dobili potpuno novi kontekst.

Za glavni zadatak na radonici, polaznici će napisati kratki tekst koji će onaj drugi ilustrirati. Cilj je crtati na način da se tekst ne opisuje, već da ga se nadopunjuje. Rezultat će biti serija konceptualnih ili narativnih ilustracija i manji strah od crtanja! 🙂

Datum održavanja: subota, 1. travnja 2023. godine, s početkom u 10.00 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 2 h (od 10.00 – 12.00).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Rok za prijave je petak 31.ožujka 2023. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr.

Radionica je namijenjena srednjoškolcima.

Više o voditeljici radionice:
Hana Tintor je ilustratorica, autorica i animatorica kratkih animiranih filmova. Diplomirala je vizualne komunikacije na Studiju dizajna u Zagrebu, a zatim i ilustraciju u Cambridge School of Art (Anglia Ruskin, Cambridge, UK). Ideje pronalazi prisluškujući tuđe razgovore i promatrajući ljude oko sebe. Ilustrirala je slikovnice (za djecu i odrasle), oslikala vanjske zidove i zidove interijera, ilustrirala članke u časopisima, dizajnirala i režirala kratke animirane filmove.

Hanine ilustracije su brze, zaigrane, hrabre, konceptualne i duhovite. Projektima pristupa individualno i smisaono, što rezultira iznenađenjem i narativom koji poziva promatrača na dovršavanje priče.