Dizajn za inkluziju – poziv dizajnerima

vizual_2

British Council poziva iskusne i mlade dizajnere i studente dizajna da se pridruže dizajnerskim timovima u sklopu projekta Dizajn za inkluziju. Projekt provodi British Council u Hrvatskoj u partnerstvu s Gradom Požegom i MI Udrugom roditelja djece s posebnim potrebama te u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom uz financijsku potporu Europske unije.

Projekt je namijenjen nezaposlenim osobama s invaliditetom i lokalnoj zajednici u Požeško-slavonskoj županiji. Glavni je cilj projekta doprinijeti promicanju društvene uključenosti osoba s invaliditetom te povećati njihovu zapošljivost i pristup tržištu rada kroz razvoj znanja i vještina. Projektom se također nastoji ukazati potencijalnim poslodavcima na sposobnosti i mogućnosti osoba s invaliditetom kako bi se otvorile nove prilike za njihovo zapošljavanje.

U okviru projekta odvijat će se od 8. do 16. siječnja 2016. u Požegi radionice inkluzivnog dizajna na kojima će četiri tima dizajnera surađivati s osobama s invaliditetom na razvoju novih, tržišno zanimljivih proizvoda koji odražavaju identitet Požeško-slavonske županije, oslanjajući se pritom na postojeće iskustvo, vještine, sklonosti i interese osoba s invaliditetom, ali i razvojne mogućnosti i strateške prioritete županije. Radionice će rezultirati izložbom pilot proizvoda za široku javnost, uključujući i potencijalne poslodavce i investitore u izložene proizvode.

 

193971_199675916729836_192134994150595_567679_7310573_o

 

Dizajneri će biti podijeljeni u četiri grupe pod stručnim vodstvom voditeljice dizajnerskog tima, britanske dizajnerice Julije Cassim. Poznavanje engleskog jezika je neophodno. Prednost pri izboru će imati dizajneri s iskustvom rada u drvu i tekstilu (tiskani tekstil i predmeti od tekstila), dizajneri vizualnih komunikacija i interakcija i produkt dizajneri.

Projektom su pokriveni putni troškovi te troškovi smještaja i hrane za vrijeme boravka u Požegi. Projektom je također predviđena naknada za rad profesionalnim dizajnerima koja će biti definirana ugovorom.

Pozivaju se zainteresirani dizajneri i studenti dizajna da ispune prijavni obrazac u prilogu na engleskom jeziku i dostave ga zajedno s primjerima svojih radova najkasnije do četvrtka, 10. prosinca do 12h na adresu branka.zaja@britishcouncil.hr

British Council je predan jednakosti, raznolikosti i inkluziji. Odabrane sudionike ćemo obavijestiti najkasnije do 20. prosinca 2015.

 

Prijavni obrazac