Dizajn.tv / Predavanje: SANJA ROTTER – Šareni artikal – dizajn ambalaže u suvremenom svijetu

Boca Coca-Cole je, nakon jajeta, drugi čovjeku najprepoznatljiviji oblik: ambalaža je svojevrsni simbol konzumerizma. Što smo očekivali od materijalne okoline i potrošačkog društva, a što nas je dočekalo? Je li oblikovanje svijeta u skladu s ekosustavom – uistinu najveći posao našeg vremena? O ovim i sličnim pitanjima, te iskustvu ekološkog pristupa dizajnu govorila je produkt dizajnerica Sanja Rotter u svom predavanju “Šareni artikal – dizajn ambalaže u suvremenom svijetu” koje smo snimili na Plan D.konferenciji u Orisu – kući arhitekture 23. rujna 2021.

Sanja Rotter hrvatska je produkt dizajnerica iz Zagreba. Nakon magisterija na Studiju dizajna, djeluje kao samostalna umjetnica u suradnji sa stolarijom Močvarni hrast. Njezin rad bazira se na upotrebi prirodnih materijala i holističkom pristupu dizajnu – ponajviše u području uporabnih predmeta, namještaja, ambalaže i rasvjete.

 

Video možete pogledati na ovom linku.

 

Snimatelj i montažer: Miran Krčadinac
Moderator: Marko Golub
Produkcija: Hrvatsko dizajnersko društvo 2021.

Program Plan D.konferencije financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. Program Dizajn.tv financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH. Izložbeni i diskurzivni program HDD-a sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova.