Dizajn dijalozi ugošćuju Maju Jandrić

Dizajn dijalozi stigli su do magične brojke devet, a u goste im dolazi najmlađa sugovornica dosad — Maja Jandrić, produkt dizajnerica i studentica diplomskog Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Razgovor će se, kao i obično, održati u Croatian Design Superstoreu u četvrtak, 11. veljače u 18 sati.

Radovi Maje Jandrić predstavljeni su na brojnim izložbama u Hrvatskoj i regiji. Primila je Nagradu HDD-a za najbolji produkt dizajn u studentskoj kategoriji na Izložbi hrvatskog dizajna 1314, a dvaput joj je uručeno i godišnje priznanje Studija dizajna. Neko vrijeme je radila u studiju Clinica, a zajedno sa Studijem dizajna i tvrtkom Klara Gardening realizirala je studentski rad Twool kao punokrvni proizvod.

 

Twool-2-602x470

 

Riječ je o setu jednostavnih alata za vrtlarenje na manjim površinama, pri kućnom uzgoju voća i povrća ili na urbanim povrtnjacima. Maja također često sudjeluje u različitim dizajnerskim radionicama i kolektivnim projektima. Osim produkt dizajna, voli fotografiju, ples i crtanje. Uvijek pokušava dizajnirati proizvode koji će na što jednostavniji način riješiti što više problema, te pritom postići visoku razinu estetike i jasnu upotrebnu vrijednost. Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima.