Dizajn dijalozi CDSS-a ugošćuju Igora Manasteriottija

Nakon kratke uskršnje pauze, Dizajn dijalozi Croatian Design Superstorea idu dalje u svom dvanaestom izdanju. U četvrtak 7. 4. u 18 sati njihov gost bit će Igor Manasteriotti, iskusni dizajner vizualnih komunikacija, nagrađivani art direktor vlastitog studija Manasteriotti DS, te renomirani stručnjak u području dizajna identiteta i brendinga.

Sve donedavno, Manasteriotti DS funkcionirao je u partnerstvu između Igora i Mie Marić kao poznati studio Manasteriotti∞Marić, da bi u siječnju ove godine Mia nastavila razvijati modni brend CLOX kao samostalnu djelatnost, dok Igor odgovara na nove izazove u dizajnu vizualnih identiteta i srodnih sfera projektiranja.

Igor Manasteriotti (r. 1977. u Zagrebu) diplomirao je grafički dizajn na Rhode Island School of Design (SAD), a profesionalno iskustvo gradio je u agencijama Bruketa&Žinić i Brandoctor, kao umjetnički direktor potonje — prve brending agencije u Hrvatskoj. Višestruko nagrađivani studio za vizualni brending Manasteriotti DS vodi od 2011. Bio je art direktor brojnih vizualnih projekata za raznovrsne hrvatske, američke i europske brendove, u koje se ubrajaju Hypo-Alpe-Adria Bank, Osječka pivovara, FINA, TDR, Adris, Kraš, Cromaris i mnogi drugi. Za svoj rad primio je svjetska priznanja od strane Type Directors Cluba, Red Dota, Rebranda, časopisa Communication Arts, Print i Graphis, i dr. Približavajući se četrdesetoj, polako počinje shvaćati da se život ne sastoji samo od logotipa.

Dizajn dijaloge koordinira i vodi dizajner i likovni kritičar Bojan Krištofić, član CDSS tima.