DAN D / 12. 6. 2010. / Stara klaonica, Zagreb

Dizajnersko događanje namijenjeno studenti(ca)ma i dizajneri(ca)ma mlađima od 30 godina. Rok za prijavu sudjelovanja produljen je do 9. svibnja.


Dan D jedinstveno je dizajnersko događanje koje će se ove godine održati po prvi put i to u vrlo uzbudljivom prostoru – napuštenom kompleksu Stare klaonice Zagrepčanka u Heinzelovoj ulici u Zagrebu.

Ako imate do 30 godina, prijavite se za izlaganje na dizajnerskom sajmu. Stotinu najzanimljivijih mladih dizajnerskih nada iz cijele regije dobit će priliku široj javnosti predstaviti svoje koncepte, prototipove, samoinicirane ili naručene radove, realizirane ili nerealizirane projekte te pridonijeti promociji cijele dizajnerske struke.

Zašto Dan D
Tvrdimo da je dizajn generator kulturnog, društvenog i ekonomskog razvoja neke zemlje i provjereni faktor razvoja konkurentnog gospodarstva te da potencijali dizajna u Hrvatskoj i u većini zemalja regije nisu dovoljno iskorišteni. Dan D stoga želi privući pažnju na dizajn i na mlade dizajnere i dizajnerice čije ideje mogu biti poticaj pa i argumenti za mijenjanje politike prema dizajnu.
Na dizajnerskom sajmu stotinu mladih dizajnera i dizajnerica dobit će mogućnost široj javnosti pokazati svoje radove i svoje promišljanje dizajna te pridonijeti promociji cijele dizajnerske struke.
Dan D je jedinstvena i inspirativna prilika za mlade dizajnere i dizajnerice te studente i studentice da predstave svoj kreativni potencijal, upoznati se i povezati s kolegama iz drugih gradova i zemalja regije. I na koncu naravno, nezaboravno se družiti i zabaviti.

Uvjeti sudjelovanja
Sudjelovati mogu studenti i mladi dizajneri iz zemalja Jugoistočne Europe, starosti do 30 godina (ako je riječ o grupi autora, kao kriterij se uzima matematički prosjek njihovih godina koji ne smije prijeći 30).
On-line prijavnicu i sve potrebne informacije vezane uz prijavu možete naći ovdje.
Studentima je dozvoljeno izlagati radove nastale u okviru obrazovnih institucija, no treba biti jasno naznačeno da su radovi mentorirani (odnosno potrebno je nastup uskladiti sa specifičnim pravilima određene edukativne institucije, ako takvi postoje).
Prijave se primaju do nedjelje, 9. 5. 2010., a konačan popis izlagača objavit će se do 10. 5. 2010.

Informacije za izlagače
Svakom izlagaču ponudit će se izlagački prostor tlocrtne površine 4 m2 (2 x 2 m) bez ikakve naknade. Koncept i način prezentacije radova je slobodan.

Dan D organizira Hrvatsko dizajnersko društvo u suorganizaciji s event agencijom Pepermint.

Dodatne informacije: www.dan-d.info
Kontakt: info@dan-d.info


Foto: Jana Dabac