Besplatna radionica za treću životnu dob “Ljubim ruke, milostiva” – MJESTA SU POPUNJENA

Pozivamo sve zainteresirane u dobi od 54 godine i više da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj radionici Melite Omeragić i Margarete Vidmar “Ljubim ruke, milostiva”, koja će se održati 21. i 22. veljače 2020. godine u Malom domu, Baštijanova 1d, u Zagrebu. Ciljevi radionice su osvježiti zaboravljene manire u današnjem društvu te steći nove vještine, osnove keramičarskih tehnika.

 

Voditeljice

Melita Omeragić i Margareta Vidmar

Dob

Program radionice namijenjen je osobama od 54 godine i starijima.

Broj polaznika i polaznica

Predviđeno je 10 polaznika/polaznica. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Radionica je besplatna!

Termin održavanj

21. i 22. veljače 2020. godine od 16.00 do 19.00 h.

Radionica traje dva dana.

Lokacija

Mali dom

Baštijanova 1d

10 000 Zagreb

Opis radionice

Ljubim ruke, milostiva je radionica keramike koja se bavi tematikom zaboravljenih manira u  današnjem društvu. Polaznici treće životne dobi upoznat će se s osnovama keramičarskih tehnika. Zaokružit će ovaj kreativan proces izradom broševa i ukrasnih poruka u keramici.

Sažete biografije voditeljica

Melita Omeragić akademska je kiparica, diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti „Pietro Vannucci“, Perugia, Italija. Apsolventica je na studiju waldorfske pedagogije. Redovni je član Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Posjeduje veliko iskustvo u pedagoškom radu s djecom, mladima i odraslima, iz umjetničkog područja. Samostalno i u suradnji s obrazovnim i kulturnim institucijama te koelgama dugi niz godina kontinuirano doprinosi razvoju likovnih programa s ciljem razvoja senzibiliteta za likovnost i kreativnosti kod djece, mladih i odraslih osoba.

 

Margareta Vidmar diplomirala je na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu, magistrirala psihotraumatologiju na Medicinskom fakultetu te završila Školu slikarstva Agora. Certificarana je keramičarka i educira se u području ekspresivnih terapija. Radi kao likovna terapeutkinja u Centru za rehabilitaciju „Mali dom-Zagreb“. Vodi edukacije i treninge za stručnjake i publicira tekstove iz navedenih područja. Svoj rad predstavlja na međunarodnim stručnim skupovima. Od 1998. djeluje kao umjetnica, izlaže na samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i svijetu. Redovna je članica HDLU-a.­

Prijavnica

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos@dizajn.hr ili 091 233 3360.

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje polaznik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

 

COS_EU_logotipi_radionice_poziv_900x570-900x570