Artplakati Marka Babića u Brigadinom showroomu

Zagrebački dizajnersko-arhitektonski studio Brigada svoj je showroom na drugome katu Centra Kaptol još ovog ljeta počeo koristiti za organizaciju izložbi, a nova takva ove jeseni je izložba plakata branda Artplakati, iza kojeg stoji kreativac Marko Babić. Okvirna tema plakata prikazanih na ovoj izložbi su nestvarne vizure hrvatskih gradova, a moći ćete ih razgledati u Brigadinom showroomu do 15. studenog ove godine.

Iz najave studija Brigada:

Bogatu zagrebačku društveno-kulturnu jesen dodatno će obogatiti izložba plakata branda Artplakata postavljena u showroomu dizajnersko-arhitektonskog studija Brigada na drugome katu Centra Kaptol u Zagrebu. Izložba pod nazivom „Koji je tvoj KVartplakata?“ idealna je za sve ljubitelje pomaknute perspektive na stvarnost jer su plakati Artplakata, koje potpisuje kreativac Marko Babić, zapravo svojevrsni portali u neku drugu realnost. Na plakatima ćete već na prvu prepoznati kutke Zagreba, Zadra, Splita, Dubrovnika ili Vinkovaca, odnosno dio njihove arhitekture ili krajolika koji su autoru potpuno zaokupili stvaralačku pažnju. No tek Markova izmaštana interpretacija (ne)stvarnosti pretvara te drage hrvatske vizure u slike za trajno pamćenje.

Brigada Artplakati (3)

„Želio sam uhvatiti žive dijelove gradova te ih dodatno obogatiti i osvježiti te osvijestiti ljude o zaboravljenim dijelovima naših gradova koji se često uzimaju zdravo za gotovo. S tom idejom započelo je moje kreativno putovanje Artplakata, iz ljubavi prema umjetnosti, fotografiji te svemu lijepom što nas svakodnevno okružuje, a čega ponekad možda nismo niti svjesni“, istaknuo je Marko Babić.

Brigada Artplakati (4)

„Izložba Artplakata bit će pravo osvježenje za posjetitelje našeg showrooma koji smo i pokrenuli s ciljem promocije domaće kreative i umjetnosti. Uz vlastite dizajnersko-prostorne intervencije, u tom prostoru i ubuduće planiramo surađivati s domaćim kreativcima i umjetnicima za čije radove smatramo da trebaju doći do šire javnosti“, kaže Damjan Geber, direktor Brigade.

Brigada Artplakati (1)