Akcijska ponuda izdanja Hrvatskog dizajnerskog društva

Dragi članovi, prijatelji, ljubitelji dizajna i vizualne kulture, od 19. do 29. prosinca Hrvatsko dizajnersko društvo organizira akcijsku prodaju svojih recentnih izdanja po sniženim cijenama. Ako se želite nagraditi za uspješnu godinu, ili želite iznenaditi nekog bližnjeg vrijednim poklonom, pogledajte što nudimo – od reprezentativnih kataloga bijenalnih izložbi i drugih događanja, preko stručnih knjiga do monografskih izdanja o pojedinim autorima.

Knjige se mogu kupiti kod nas u HDD-u, Boškovićeva 18, Zagreb u radnom vremenu od 10 do 20 sati (19. – 22.12.), odnosno od 13 do 20 sati (u razdoblju od 27. do 29.12.). Mogu se i naručiti emailom na adresu hdd@dizajn.hr (plaćanje po predračunu). U cijene nije uračunat trošak poštarine.

 

P1660557

Marko Golub
Dizajnom, izvan dizajna – Dizajnerske taktike Damira Gamulina
dizajn: Damir Gamulin
godina izdanja: 2017.
116 stranica, meki uvez
Cijena s popustom: 70 kn (bez popusta 90 kn)
email narudžba (HDD)

Knjiga Dizajnom, izvan dizajna – Dizajnerske taktike Damira Gamulina nastajala je paralelno s izložbom te na 116 stranica predstavlja osamnaest odabranih dizajnerskih projekata Damira Gamulina, kako onih nastalih u suautorstvu ili u suradnji s drugim autorima, tako i samostalnih. Knjiga tako obuhvaća projekte prostorne tematike, poput oblikovanja, signalizacije i prostorne grafike hotela Amarin u Rovinju te hostela Goli+-Bosi u Splitu i Forum u Zadru (sa Studiom UP); vizualnog identiteta i prostorne grafike kluba Minus3 (s Anom Grgić i Samuelom Martinom); postava, vizualnog identiteta i signalizacije Memorijalne zbirke Lipa pamti (s Antunom Sevšekom); vizualnih identiteta, plakata i drugih materijala za manifestacije kao što su 29. salon mladih – Salon revolucije, 44. zagrebački salon arhitekture, Critical Upgrade, ZagrebDox i Animafest; vizualnog identiteta i web sjedišta Galerije Miroslav Kraljević; web sjedišta arhitektonskog studija Studio UP; oblikovanja knjiga Place with Limited Premeditation Davida Maljkovića, V_NV 2016 / 1620 umjetničkog tandema Tarwuk, In Time Nicole Hewitt, Modern Times Jacquesa Rancièrea i The Berlage Affair Vedrana Mimice te plakat za predstavu Dan ubojstava u priči o Hamletu prema tekstu Bernard-Marie Koltèsa u režiji Ivice Buljana.

 

P1660555

Marko Golub & Koraljka Vlajo
Davor Grünwald – Industrijski dizajn
autori tekstova: Marko Golub i Koraljka Vlajo; dizajn: Barbara Blasin
godina izdanja: 2017.
cijena: 80 kn (bez popusta 100 kn)
email narudžba (HDD)

Knjiga predstavlja pregled dizajnerskog djelovanja Davora Grünwalda od kasnih šezdesetih do sredine sedamdesetih u Hrvatskoj te od 1976. do danas u Kanadi i uključuje sve najvažnije projekte ovog autora u više od 40 godina njegove karijere, kao i osvrt na kontekst u kojem je djelovao. Knjiga je realizirana paralelno s izložbom Davor Grünwald: Retrorama industrijskog dizajna 1968. – 2008. i sadrži dokumentaciju prikupljenu u tijeku priprema same izložbe, ali uključuje i mnoge segmente Grünwaldovog opusa koji nisu bili predstavljeni na samoj izložbi te obuhvaća i nešto širi vremenski okvir. Na ukupno 100 stranica teksta ilustriranog brojnim fotografijama, knjiga donosi veliki uvodni tekst Marka Goluba i Koraljke Vlajo, kao i ekstenzivan intervju istih autora sa samim dizajnerom koji daje uvid u sve aspekte njegovog autorskog djelovanja od školovanja sredinom 60-ih, sve do danas.

 

P1660562

Razni autori
Plan D 2017: Tehnooptimizam/Tehnopesimizam
urednice i autorice tekstova: Karla Paliska, Petra Milički / dizajn: Leo Kirinčić, Dora Kasun
godina izdanja: 2017.
dvojezično – hrvatski / engleski
224 stranice, meki uvez
cijena: 20 kn (bez popusta 30 kn)
email narudžba (HDD)

Publikacija međunarodnog festivala dizajna Plan D 2017 pod tematskim okvirom Tehnooptimizam / Tehnopesimizam uključuje intervjue s Bruceom Sterlingom i Jasminom Tešanović, kolektivom Automato i Silvijem Lorussom, dok drugi dio čini katalog izložbenog programa koji uključuje izložbu Tehnooptimizam / Tehnopesimizam, Međunarodnu izložbu mladih autora i izložbu How to Do Things With Objects autorica Nine Paim i Emilie Bergmark.

 

P1660559

Marko Golub & Dejan Kršić
Art Is Not a Mirror, It Is a Hammer
Suizdavači: WHW – Što, kako i za koga / Hrvatsko dizajnersko društvo; urednici: WHW – Što, kako i za koga; dizajn: Dejan Kršić @ WHW
godina izdanja: 2017.
176 stranica, tvrdi uvez
cijena: 75 kn
email narudžba (HDD)

Formalno hibrid između dizajnerske monografije, zbirke tekstova i tematske publikacije, ova knjiga daje kratak uvid u više od tri desetljeća djelovanja grafičkog dizajnera i publicista Dejana Kršića, a sadrži ilustriranu kronologiju koja pokriva razdobolje od ranih osamdesetih do danas, tri teksta autora Marka Goluba koji iz različitih rakursa kontekstualiziraju njegov rad, kao i izbor eseja samog Kršića na teme u rasponu od alternativne kulture do odnosa umjetnosti, politike i ideologije. Također, knjiga govori i o višegodišnjoj intelektualnoj i praktičnoj suradnji Dejana Kršića i kustoskog kolektiva Što, kako i za koga/WHW, čija je povijest ispričana kroz dizajn koji je komunicirao i interpretirao različite izložbene, diskurzivne i izdavačke projekte koji su nastojali etablirati kolektivnu praksu umjetničkog i kustoskog djelovanja u području delikatnog pregovora između zahtjeva za autonomijom umjetnosti i nužnosti njene intervencije u društvenu stvarnost.

 

P1660551

Razni autori
Pregled hrvatskog dizajna 1516 / Croatian Design Review 1516
urednik: Marko Golub; tekstovi: Ivana Borovnjak, Marko Golub, Bojan Krištofić, Koraljka Vlajo; uz sudjelovanje: Iva Babaja, Andrej Filetin, Gjuro Korać, Osko+Deichmann, Mladen Orešić, Jean François Porchez; dizajn: Marija Juza (suradnici: Nikola Đurek, Bernarda Cesar)
dvojezično: hrvatski / engleski
godina izdanja: 2016.
440 stranica, tvrdi uvez
cijena: 180 kn (bez popusta 250 kn)
email narudžba (HDD)

Pregled hrvatskog dizajna reprezentativno je popratno izdanje s više od 400 stranica teksta i reprodukcija, koje služi ne samo kao katalog izložbe nego i temeljni dokument o tekućoj produkciji hrvatskog dizajna. Osim kataloškog dijela (oko 250 stranica) koji sadrži ne samo fotografije nego i kratke tekstove o svakom radu, publikacija sadrži i 120 stranica dodatnih tekstova, intervjua sa žiratorima i priloga koji govore o stanju hrvatskog dizajna danas. Posljednji dio knjige sadrži i detaljan pregled aktivnosti Hrvatskog dizajnerskog društva u protekle dvije godine i kazalo.

 

P1660578

Razni autori
Practicing Design 1.0 Training Programme Handbook
izdavači: Hrvatsko dizajnersko društvo, Zagreb; designaustria, Beč; Public Room, Skoplje; autori: Ivana Borovnjak, Gordana Ćorić, Severin Filek, Aleksandar Velinovski; dizajn: Niko Mihaljević
englesko izdanje
118 stranica, meki uvez
cijena: 30 kn (bez popusta 40 kn)
email narudžba (HDD)

 

P1660576

Razni autori
Utopijski kolektiv / Utopian Collective
urednica: Maša Milovac; tekstovi: Maša Milovac, Hrvoje Hiršl, Utopijski kolektiv; dizajn: Jan Pavlović
dvojezično – hrvatski / engleski
godina izdanja: 2016.
cijena: 50 kn (80 kn bez popusta)
email narudžba (HDD)

Publikacija izdana povodom istoimene izložbe hrvatskog predstavljanja na premijernom Londonskom bijenalu dizajna u Galeriji Somerset House u Londonu u rujnu 2016.

 

P1660561

Razni autori
Spekulativnost / Speculative
izdavači: Hrvatsko dizajnersko društvo, Ministarstvo kulture RH; urednici: Ivica Mitrović, Oleg Šuran; tekstovi: Ivica Mitrović, Marko Golub; dizajn: Oleg Šuran
dvojezično – hrvatski / engleski
godina: 2016
cijena: 60 kn (bez popusta 100 kn)
email narudžba (HDD)

Proširena verzija Uvoda u spekulativnu dizajnersku praksu na 160 stranica, nastala povodom izložbe hrvatskog spekulativnog dizajna i umjetnosti u okviru xxi. Milanskog trijenala s temom 21. stoljeće. Dizajn poslije dizajna. Iako je riječ o hrvatskoj selekciji autora, knjiga zahvaća temu internacionalno te ponovno uključuje tekstove i razgovore s međunarodnim autoritetima u tom području, kao i s dizajnerima i umjetnicima obuhvaćenim ovom koncepcijom.

 

P1660560

Marko Golub & Goran Martin Štimac
Željko Borčić – Dizajn, umjetnost, fotografija
tekst: Marko Golub; dizajn: Goran Martin Štimac
godina izdanja: 2015
96 stranica, tvrdi uvez
Cijena: 70 kn (bez popusta 100 kn)
email narudžba (HDD)
Knjiga Željko Borčić: Dizajn, umjetnost, fotografija unutar malog formata, na 96 stranica, daje pregled najvažnijih radova ovog dizajnera, kontekstualiziran uvodnim tekstom i ekstenzivnim razgovorom sa samim Željkom Borčićem.

 

Više o ponuđenim publikacijama, kao i ostalim izdanjima HDD-a pogledajte na ovom linku:

Publikacije