Samostalna izložba Ade Kezić u Galeriji ULUPUH

U četvrtak 1. rujna u 19 sati, u galeriji ULUPUH, otvorena je samostalna izložba produkt dizajnerice Ade Kezić pod nazivom livADA. Ovom izložbom autorica predstavlja seriju rasvjetnih tijela Kala, Leaf, Tulip, Tulip lily i Kate. Izložba ostaje otvorena do 13. rujna.

“Kompleksna uravnotežena cjelina majstorsko je djelo prirode: livada. Naizgled jednostavna, diskretna u svojoj složenosti, podsjeća koliko je savršenih oblika i savršeno odmjerenih kompozicija nastalo u svijetu flore, suptilnim nijansama u kombiniranju dijelova i skupina dijelova.
Ada Kezić inspiraciju za dizajn svjetiljki pronalazi upravo u skladu nesputanog ekosustava livade; analizira strukturu, profinjene geometrijske oblike komponirane u elegantne organske forme. I u prostoru galerije stvara svoju vlastitu livadu, svoj vlastiti ekosustav koji podsjeća na povezanost s izvornim, na povezanost s moćnom i snažnom prirodom koja u oblikovanju skriva matematički savršene omjere. Jednako precizno, dizajnerica oblikuje predmete koji danju funkcioniraju kao efektni vizualni markeri u prostoru, a noću se transformiraju u svojevrsne vizualne zagonetke koje obavijaju izvor svjetla, propuštaju ga u gradaciji svjetlosnih zraka u proboju kroz proreze organskih formi.”

Ksenija Foretić, iz predgovora izložbe

 

Ada Kezić, produkt dizajnerica. 1996. je magistrirala na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Do 2010. je radila kao in house dizajnerica za razne hrvatske proizvođače namještaja. 2013. osniva vlastiti dizajnerski studio A1 FORMAT. Radi na projektima koji objedinjuju industrijski/produkt dizajn, dizajn interijera i eksterijera, izložbeni i grafički dizajn. Profesionalna je članica HZSU-a, HDD-a, ULUPUH-a i ZZID-a pri HGK. Izlagala je na međunarodnim sajmovima i izložbama u Zagrebu, Splitu, Beogradu, Ljubljani, Kölnu, Stockholmu, Milanu. Glavni joj je moto: Jednostavnost.