Dizajnerska početnica u Splitu: Stencil grafiti

Nova dizajnerska početnica u Splitu održat će se u subotu, 28. svibnja 2022. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica Stencil grafiti namijenjena je osnovnoškolcima od 5. do 8. razreda. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljica radionice je Lana Vitas. Prijave su otvorene do petka, 27.svibnja 2022. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu!

Stencil grafiti je dizajnerska početnica u sklopu koje ćemo istražiti mogućnosti dizajniranja plakata većih formata upotrebom različitih šablona s natpisima i grafikama. Cilj je oblikovati zanimljive kompozicije sprejevima u boji.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera i dizajnerica iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Termin: subota, 28.05. od 10:00 do 12:00 sati

 Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5.—8. razred)

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 27.05.2022. u 17:00 sati.

Voditeljica radionice: Lana Vitas

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.
Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.