VIDEO: Dorja Benussi & Mladen Orešić

Pogledajte snimku [d]razgovora povodom izložbe TINK THINGS – DIZAJN I SENZORNA INTELIGENCIJA održanog u lipnju 2017. u HDD galeriji. U razgovoru su sudjelovali autorica izložbe i istoimenog projekta DORJA BENUSSI i profesor na Studiju dizajna u Zagrebu, industrijski dizajner te ujedno jedan od mentora na ovom projektu, MLADEN OREŠIĆ. Ideja razgovora, koji je moderirao MARKO GOLUB, bila je pokušati detaljnije, u dijaloškoj formi, ispričati priču o tome kako je razvijan ovaj koncept senzorno inteligentnog namještaja, na koji je način tekla mentorska suradnja, istraživanje teme senzorne inteligencije, koje je bitne dizajnerske odluke trebalo donijeti te kako teče put prema serijski proizvedenoj kolekciji namještaja.

Pozabavili smo se i temom interdisciplinarne suradnje i općenito interdisciplinarne naravi dizajna kao prakse, a dotaknuli smo i pitanja edukacije u području produkt dizajna, na koji način mladi autori imaju priliku steći relevantna znanja i iskustva, što im studij u tom smislu sve može pružiti i koliko se, upravo na ovakvim projektima, kontinuirano inovira i sama metodologija formalnog visokoškolskog dizajnerskog obrazovanja.

 

 

Snimatelj i montažer videa bio je Igor Juran, a ton je snimila Tea Hatadi. Više o izložbi pročitajte OVDJE. Deplijan izložbe (pdf) možete preuzeti na OVOM LINKU.