VIDEO: Baggizmo

Pogledajte snimku [d]RAZGOVORA s članovima tima koji stoje iza proizvoda Baggizmo, održanog 19. lipnja 2018. u HDD galeriji, povodom izložbe BAGGIZMO 2015- / MAKING OF. Osim moderatora MARKA GOLUBA i KORALJKE VLAJO u razgovoru su sudjelovali IZVORKA i LADISLAV JURIĆ te KRISTINA VOLF. Tema razgovora je njihov put od prvih ideja do internacionalno distribuiranog proizvoda, te općeniti izazovi i mogućnosti koji danas stoje pred dizajnerima i startupovima orijentiranima na dizajn, načini vođenja takvih projekata, utjecaj novih tehnologija i digitalnih platformi za grupno financiranje na sam proces dizajniranja itd.

Izložba Baggizmo 2015- / Making of detaljno je predstavila projekt Baggizmo od prvih ideja, izvedbe prototipa, ulaska u neizvjesnu crowdfunding kampanju, do testiranja proizvoda, masovne proizvodnje, distribucije i nastavka rada na unapređenju budućih verzija, ali i dala uvid u tekući proces iza nasljednika prvog Baggizmo proizvoda, pametnog novčanika Baggizmo Wiseward.

Projektu Baggizmo je na bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 1516 dodijeljena nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva za Najbolji cjeloviti projekt tijekom 2015. i 2016. godine. Baggizmo je jedini startup s područja nosive tehnologije iz Hrvatske koji se probio na američkom Kickstarteru, a čiji su dizajn i integrirana tehnologija u cijelosti razvijani u Hrvatskoj. Posjetitelji izložbe mogu vidjeti prve prototipove torbe Baggizmo i pametnog novčanika Baggizmo Wiseward, kako je tekao razvoj pojedinih elemenata proizvoda, te kako su Kickstarter kampanje utjecale na njihov razvoj i proizvodnju.

 

 

Više o izložbi Baggizmo 2015- / Making Off pročitajte ovdje.

Moderator: Marko Golub
Snimatelj i montažer: Igor Juran
Priredili: Marko Golub i Monika Džakić
Produkcija: Hrvatsko dizajnersko društvo 2018.