Studio Sonda dobitnik zlatne ADC kocke za dizajn ambalaže

studio-sonda-jutros-u-zoru-po-nasem-vremenu-slavio-u-new-yorku-740x373

Jedinstveni dizajn etikete za vina Sv. Vital Piquentum Studija Sonde iz Vižinade, kroz koji priroda govori, višestruko nagrađivan na domaćim i međunarodnim natječajima, osvojio je zlatnu Kocku na 97-om izdanju prestižnih ADC nagrada u New Yorku.

 

Prije mjesec dana međunarodni žiri The One Club for Creativity objavio je finaliste 97-og izdanja svojih ADC Annual Awards. U utrci za nagrade ostalo je više od 500 prijava iz 34 zemlje širom svijeta, a među njima našao se i Studio Sonda iz Vižinade. Njihov dizajn za St. Vital Piquentum seriju vina, napravljen za klijenta Vinski podrum Buzet, konkurirao je za nagradu u kategoriji Dizajna ambalaže.

Sondin dosada višestruko nagrađivani dizajn za St. Vital Piquentum seriju vina ponovo je prepoznat od strane međunarodnog žirija koji mu je jutros dodijelio zlatnu ADC kocku za dizajn ambalaže. Nagrada je uručena Jeleni Fiškuš i Seanu Poropatu, kreativnim direktorima Studija Sonda

Sjajan dizajn etikete, koji je za Vinski podrum Buzet d.o.o. i njihovu seriju vina Sv. Vital Piquentum radio Studio Sonda iz malene Vižinade, zaokružio je tako nevjerovatni niz nagrada na nekima od najvećih svjetskih natjecanja u dizajnu zlatom na ADC 97th Annual Awards.

Impresivni portfolio nagrada koje je osvojila ova zbirka vina kroz koju priroda govori na samoj etiketi, sada je bogatiji za jednu od najprestižnijih nagrada struke, nakon osvojenih nagrada među kojima su LIA (Zlato u kategoriji Vina i Srebro u kategoriji Grafički dizajn na London International Awards, 2017.), Eurobest Silver nagrada u kategoriji dizajna na festivalu europske kreativnosti Eurobest (London, 2017.), Red Dot Award: Communication Design, 2017., Fedrigoni Top Award Barcelona, nagrada za najinovativniju uporabu papira u dizajnu (2017.), CROPAK za grafički dizajn i REGPAK 2017, , Ideja X – Dani komunikacija Rovinj, One Show Merrit Award New York, Nagrada za najbolji dizajn ambalaže u profesionalnoj kategoriji na Izložbi hrvatskog dizajna 1516, IIID Award (Beč, 2017.) i druge.

studio-sonda-osvojio-zlato-i-srebro-na-lia-nagradama-za-sv-vital-piquentum-seriju-etiketa3-740x400

Okosnica ideje za dizajn Piquentum Sv. Vital etikete počiva na osvještavanju godine berbe istaknute na vinima, a koja nerijetko, uslijed korištenja pesticida u vinogradu i balansiranja okusa u podrumu, gubi svoj smisao, budući da okusi postaju konfekcijski i nepovezivi s realnim vremenskim uvjetima. Kako Piquentum vina dolaze iz netretiranog vinograda te se bore za poštivanje ciklusa istinske prirode, nihove etikete žele biti ne samo dekorativne već i edukativne. Osvještava se tako upravo važnost razumijevanja godine istaknute na boci. U suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom prikupljeni su podaci o vremenskim uvjetima na teritoriju vinograda (od 2011. – 2015.) , a količina oborina iskorištena je kao varijabla koja najbolje grafički pokazuje različitost prirode iz godine u godinu. Etikete prikazuju količine oborina u litrama po mjesecima u godini proizvodnje vina. Prikaz započinje s mjesecom listopadom prethodne godine, a završava s mjesecom berbe – rujnom tekuće godine.

 

Više o nagradi na linku