Otvoren poziv za prijavu studentskih radova na DA! fe5tival 2019

Prijave studentskih radova za izložbu traju do 15.3.2019. Od petka 29. do nedjelje 31.3.2019. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu će se u tri iznimno zanimljiva i događajima ispunjena dana održati izložba studentskih radova koji ove godine dolaze iz cijelog svijeta – od SAD-a i Irske, preko Slovenije i Hrvatske, do Srbije i Turske.

Za prijavu radova potrebno je digitalno u Acrobat Readeru ispuniti prijavnicu koja se preuzima na dafestival.weebly.com, a zatim prijavnicu zajedno s PDF dokumentom rada za print (organizatori izložbe printaju radove do 3XA3 ili 1XB2 formata besplatno) ili fotografijom rada kojeg će student donijeti poslati na e-mail adresu dafestival.info@gmail.com.

Otvaranje festivala u petak završit će dobra svirka i ples na koncertima, hrana i piće koji će također biti „na meniju“ nakon filmske večeri u „teatru“ Arhitektonskog fakulteta, a u subotu i nedjelju održat će se nekolicina predavanja i radionica, među kojima će biti ona OAZA-e, Filipa Peraića, Ivana Levaka, Jasmina Krpana, Lee Pelivan, Gen Ramireza i drugih. U nedjelju navečer festival će se zatvoriti dodjelom vrijednih nagrada finalistima u svakoj od 3 kategorije (arhitektura, dizajn, umjetnost), te glavne nagrade koju dodjeljuje stručni žiri i nagrade publike.

DA! festival studentski je projekt za studente kojem su ciljevi prvenstveno umrežavanje i interdisciplinarni rad, te afirmacija mladih i talentiranih studenata koji žele ponuditi nove, svježe i kreativne ideje na području dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, dizajna interijera, tipografije, fotografije, filma, animacije, arhitekture, urbanizma, likovne umjetnosti, tekstilnog dizajna, krajobrazne arhitekture i glazbe. Sa idejom “studenti studentima” želimo potaknuti suradnju između generacija i umjetničkih struka zbog kvalitetnijeg rada i širenja vidika. Također, od iznimne je važnosti za DA! i upoznavanje i osvješćivanje šire javnosti sa studentskim projektima i njihovom neospornom kvalitetom koja je često nagrađena na raznim festivalima, kako kod nas u Hrvatskoj, tako i na međunarodnom planu.