Seminar “Crafts and Design in Dialogue” u Kinu Europa

Organizatori platforme MADE IN pozivaju sve zainteresirane na drugi u nizu međunarodnih seminara Crafts and Design in Dialogue u produkciji MADE IN platforme, pod koncepcijskim i organizacijskim vodstvom kolektiva Oaza, u Kinu Europa (Dvorana Müller, Varšavska 3, Zagreb) u četvrtak 31.1.2019. s početkom u 17h. Jednodnevno događanje usmjereno je otvaranju tema o novim modelima suradnje, kuriranja i produkcije dizajna i obrta, a program pročitajte u nastavku.

Više o programu i seriji stručnih predavanja gostiju iz Nizozemske, Belgije, Italije, Austrije, Slovenije, Srbije i Hrvatske možete vidjeti na Facebook eventu.

Sudjelovanje je moguće uz obaveznu prethodnu prijavu putem online obrasca. Registracija je moguća do popunjavanja kapaciteta dvorane, zaključno s utorkom 28.1. u ponoć. Potvrdu o sudjelovanju možete očekivati tijekom sljedećeg dana, 29. siječnja.

 

PROGRAM:

16.30 –16.50 Registracija i kava

16.50 –17.00 Uvod

O SURADNJAMA
17.00 –17.45
Does Craft need Design?
Willemien Ippel i Marion Poortvliet
(Crafts Council Nederland, NL) / 30 minuta

Q&A: Relja Bobić (Nova Iskra, RS), Maja Lalić (Mikser, RS) / 15 minuta


O KURIRANJU OBRTA
17.45 –18.30
Making, thinking, (re)connecting
Evelien Bracke
(Design Museum Gent, BE) / 30 minuta

Q&A: Thomas Geisler (Werkraum Bregenzerwald, AT), Maja Vardjan (MAO, SI) i Koraljka Vlajo (MUO, HR) / 15 minuta

18.30 –18.45 Pauza za kavu

O DIZAJNERSKOJ PRAKSI
18.45 –20.00
Multiple beginnings: Crafting possible futures
Henriette Waal (Atelier Luma, NL, FR) / 30 minuta

0 Miles Production
Andrea de Chirico (SUPERLOCAL, IT, NL) / 30 minuta

Q&A: Ivana Borovnjak i Maja Kolar (OAZA, HR) / 15 minuta

 

MADE IN je istraživačka inicijativa iz područja dizajna i kulturnog nasljeđa, koja podržava suradnju i razmjenu znanja između tradicijskih obrtnika i suvremenih dizajnera. Cilj projekta je mapirati postojeće obrtničke prakse na regionalnom nivou i educirati dizajnere o materijalnom i nematerijalnom nasljeđu, uspostavljajući pritom uvjete za novu, autentičnu i održiviju dizajnersku praksu. Projekt vodi MUO – Muzej za umjetnost i obrt / Museum of Arts and Crafts (Hrvatska), a uključuje ugledne partnere s dugogodišnjim iskustvom u području: Werkraum Bregenzerwald (Austrija), Muzej arhitekture i dizajna MAO Slovenia, Oaza (Hrvatska), Nova Iskra i Mikser (Srbija). Dvogodišnju provedbu projekta financira program Europske unije Kreativna Europa, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Zaklade Kultura Nova. Najavljeni seminar sufinanciran je sredstvima Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj te se provodi u suorganizaciji s domaćinom Kinom Europa.