Otvorena je Ambienta 2019 – Nova priča o ideji, dizajnu i arhitekturi, proširena Design Zona i povratak premium dizajn brendova

ambienta 2019 (7)

Od 9. do 13. listopada 2019. u prostorima Zagrebačkog velesajma traje 46. izdanje Međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije – Ambienta 2019. Područja koja obuhvaća Ambienta 2019. su Design Zone, namještaj, unutarnje uređenje, industrijski program, građenje i opremanje, Horeca – Living Kitchen, Art Fair Zagreb, Presale Owner (ekskluzivna kupnja namještaja tvrtki Design Zone) te stručni i edukacijski programi. Ovogodišnja Ambienta stavlja fokus na stanovanje i tematsku priču o ideji, dizajnu, arhitekturi, građenju i hrvatskoj proizvodnji i to na konceptu salonske postave u 10 paviljona Zagrebačkog velesajma, s ukupno 461 izlagača.

Danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorena Ambienta 2019, 46. po redu izdanje Međunarodnog sajma namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije. Nova priča o ideji, dizajnu, arhitekturi, građenju, stanovanju i hrvatskoj proizvodnji  predstavljena je na tematski i sadržajno proširenoj Ambienti. Viša razina izlaganja i primijenjen koncepcijski drugačiji pristup salonske postave proširen je s novim tematskim područjima: namještaj i unutarnje uređenje, industriski program, građenje i opremanje, HORECA – Living kitchen i Art Fair Zagreb.

 

ambienta 2019 (2)

 

Nikola Radeljković, dizajner i osnivač kolektiva Numen/For Use, koji, uz dizajnericu Adu Kezić, kurira Design Zonu na ovogodišnjoj Ambienti, istakao je sljedeće:  “Sajam Ambienta, ali i cijeli Zagrebački velesajam započeli su s dobrodošlom transformacijom te sam, ponukan tim, odlučio pomoći da ovogodišnje izdanje Ambiente najavi neka nova, nadajmo se, bolja vremena. Iznimno mi je drago da će izlagati najvažniji brandovi namještaja iz Hrvatske, ali i šire, te da smo u mogućnosti pokazati svu raskoš prostora i svjetla Haberleovog paviljona broj 5  koji do sada nažalost nije bio korišten za Ambientu. Želja mi je ukazati na kvalitetu i važnost Velesajma, kako za Zagreb tako i za cijelu Hrvatsku. Prije svega u smislu valorizacije baštine ali još i više kao jedinstvenog prostora stvaranja i razmjene.”

U paviljonu 5, izlažu vodeći hrvatski i inozemni proizvođači namještaja: Prostoria, Artisan, Milla i Milli, NUNC, Dizz Koncept i drugi koji su u proteklih nekoliko godina osvojili, između ostalog, i ove internacionalne nagrade: German design award, Design Intelligence award, Red dot, Interior Innovation award, IF design award, Big See award, Green product award, IDEA, Golden key.

 

ambienta 2019 (9)

 

U četvrtak, 10. listopada 2019. Ambienta 2019 će u paviljonu 5 ugostiti i stručni skup “Ambienta za arhitekte“, uz sjajne domaće i međunarodne  predavače i predavačice: Vedran Pedišić (Erick Velasco Farrera), Laura Nijhuis (voditeljica marketinga Coulisse), Tijmen Sissing (osnivač pokreta Trashpackers), kao i Mia Roth Čerina i Tonči Čerina, Sunčana Rapaić (de Architekten CIE) i Dean Lah (ENOTA).

24092019 FB-COVER-EVENT-YBD-TRAVEL-FINAL

Uz sajamske štandove renomiranih proizvođača tu su i izložbe Young Balkan Designers 2019 i Izložba MUO-a “Između htijenja i realnosti”.

Tri osnovna razloga zašto posjetiti Ambientu 2019

  1. Sajam namještaja je spojen sa sajmom građevinarstva tako da profesionalni posjetitelji (arhitekti, građevinari i investitori) mogu na jednom mjestu naći informacije i partnere za sve projekte iz sfere građenja, opremanja i dizajna.
  1. Na sajmu ovaj put izlažu i vrhunski, međunarodno renomirani proizvođači namještaja kao što su Prostoria, Artisan, Milla i Milli, NUNC, Dizz Koncept i drugi nagrađivani izlagači.
  2. Dizajn zona, kao najatraktivniji dio sajma namještaja, premještena je na izvanredni prostor galerije paviljona 5 kojeg je 1956. godine projektirao Marijan Haberle, čovjek koji nam je podario i projekt za Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

ResizeImage

Radno vrijeme Ambiente je od 10,00 do 19,00 sati, a u petak, subotu i nedjelju do 20,00 sati. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna.

Više informacija o programu i izlagačima pronaći ćete ovdje.