Odabrani pozvani natjecatelji

Ocjenjivački sud Natječaja za dizajn vizualnog identiteta, signalistike i postava zbirke ‘Lipa pamti’ odabrao je šest timova koji će raditi na prijedlozima natječajnih rješenja.

Na objavljeni poziv za prijavu interesa za sudjelovanje u konkurenciji za pozvane autore/timove pristiglo je ukupno 17 prijava. Ocjenjivački sud Natječaja u sastavu: Tea Perinčić, Željko Bistrović, Eni Šebalj, Koraljka Vlajo, Nikola Radeljković, Vanja Cuculić, Silvije Novak, na sjednici održanoj 23. srpnja 2013. dabrao je šest timova koji će biti pozvani raditi na natječajnom zadatku.

Odabrani su sljedeći timovi:
1. Oaza (Nina Bačun, Roberta Bratović, Maja Kolar, Tina Ivezić, Ana-Marija Poljanec, Aleksandra Poljanec)
2. Ira Payer, Andro Giunio i AB Forum d.o.o. (Iva  Letilović, Igor Pedišić)
3. Damir Gamulin, Antun Sevšek
4. Arhitektonski fakultet, Zavod za arhitekturu (Sonja Tadej, Nikolina Jelavić Mitrović, Hrvoje Živčić, Ana Rimac, Zvonimir Pavković, Ivan Škugor)
5. Arhitektonski biro Turato d.o.o. (Idis Turato, Nora Turato, Siniša Košćec, Antonio Hadrović)
6. Off Skroz (Ana Banić Göttlicher i Maša Vukmanović (Offstudio), Margita Grubiša i Ivana Žalac (Skroz d.o.o.)

Obrazloženje Ocjenjivačkog suda:

Ocjenjivački sud je izuzetno zadovoljan količinom, kvalitetom i širinom prezentiranih referenci i biografija pristiglih prijava. Interes za sudjelovanje u natječaju iskazali su raznovrsni timovi; kako oni koji u navedenom sastavu djeluju već duže vrijeme tako i oni ciljano i novi, promišljeno udruženi za potrebe ovog projekta. U odabiru autora posebno se vodilo računa o multidisciplinarnosti timova, sposobnosti konceptualnog promišljanja i artikuliranja dizajnerskih ideja. Odabrani su sljedeći timovi:

Usmeni brifing s odabranim timovima održat će se u petak 26. srpnja 2013. u Lipi..