Najbolji autori D-sajma su Tvrtko Bojić, Lisnati odred i mkf&at!

IMG_4655 – kopija – kopija – kopija

Dodjelom nagrada najboljim autorima u sklopu D-sajma koja se održala sinoć u Staroj klaonici kulminiralo je ovogodišnje izdanje Dana D

Nakon cjelodnevnog programa, radionica, niza predavanja i redovnog izložbenog dijela Dana D, dodijeljene nagrade najboljim radovima u sklopu središnje izložbe festivala, D-sajma. Međunarodni žiri sastojao se od makedonskog kulturnog menadžera i direktora organizacije Public Room Aleksandra Velinovskog, nizozemske kustosice Anne van der Zwaag, direktorice Mikser festivala Maje Lalić i svestranog dizajnera Maura Massarotta. Spomenuti žiri najboljim je radovima poglasio one u realizaciji autorskog dvojca Lisnati odred (Marina Andrijašević i Maja Subotić), autora Tvrtka Bojića te dvojca mkf&at (Marino Krstačić-Furić i Ana Tomić).

Lisnati odred kreirao je sjajan produkt i odradio profesionalnu prezentaciju. Očito je da je jako razrađen pristup predstavljanju produkta. Mišljenja smo da ovaj proizvod ima snažan komercijalni potencijal.Tvrtko Bojić nagrađen je za dizajn multifunkcionalnog stolića, jer smatramo da je produkt i dizajn istog sjajno razrađen. Istodobno proizvod je pristupačan, što je sveukupno veliko dostignuće i vrlo originalan rad.

 

Tvrtko Bojić

Tvrtko Bojić

 

Koncept dvojca mkf&at je eksperimentalan i kreće se van ustaljenih okvira, prelazeći sigurnosnu granicu. Autori nisu radili dvodimenzionalno, već trodimenzionalno, a rezultat je iznimno dobar rad”, objasnila je u ime međunarodnog žirija festivala njegova članica Anne van der Zwaag.

mfk&at

mfk&at

Pored spomenutih, žiri je odabrao još dva rada: posebnim priznanjima nagrađeni su autori Damir Prizmić te Petra Križan.

Damir Prizmić

Damir Prizmić

Petra Križan

Petra Križan

Čestitamo pobjednicima, a zahvaljujemo i svima ostalima, koji su omogućili da ovaj Dan D kvalitetom nadiđe sva dosadašnja izdanja.