Izložba filmskih plakata Šesnića&Turkovića na Danima hrvatskog filma

sesnicturkovic filmski

U utorak 20.6.2017. u 19:30 u prostorima AKADEMIJE DRAMSKIH UMJETNOSTI u Frankopanskoj 22 u Zagrebu otvara se izložba plakata dizajnerskog studija ŠESNIĆ&TURKOVIĆ. Riječ je o maloj retrospektivi filmskih plakata koje je studio realizirao za neke od najuspješnijih hrvatskih filmova proteklih godina, a održava se u sklopu 26. izdanja Dana hrvatskog filma.

Studio Šesnić&Turković osnovan je 2006. godine i djeluje u području grafičkoga dizajna i vizualnih komunikacija. Danas Šesnić&Turković čine dizajneri i dizajnerice Marko Šesnić, Goran Turković, Andrea Sužnjević i Iva Sindik. Svakom projektu pristupaju s istom osnovnom misijom – pronaći kvalitetno kreativno rješenje koje će mu dati komunikacijsku snagu, dugovječnost, te ga razlikovati od konkurencije.

Već deset godina rade dizajn i promociju za hrvatske filmove. U filmske projekte uključeni su od samoga početka, čitaju zadnju verziju scenarija, smišljaju s producentima i redateljima strategiju i ton promocije, a tijekom samog snimanja završavaju dizajn plakata i u suradnji s PR stručnjacima kreću s radom na promotivnim materijalima. U većini slučajeva dizajniraju i osmišljavaju i uvodnu i odjavnu špicu. Do sada su radili na više od 20 dugometražnih igranih filmova, 20 kratkometražnih filmova i tri televizijske serije.

Ovo je prva izložba njihovih filmskih plakata na kojoj ćemo moći vidjeti presjek njihove desetogodišnje karijere i plakate za neke od najuspješnijih hrvatskih filmova posljednjih godina: Zvizdan (2015, r. Dalibor Matanić), Uzbuna na Zelenom vrhu (2017, r. Čejen Černić), Ne gledaj mi u pijat (2016, r. Hana Jušić), Zvir (2016, r. Miroslav Sikavica) itd.