Dizajnerska početnica u Splitu: Dizajn letteringa za filmski plakat

Dizajnerska pocetnica

Dizajn letteringa za filmski plakat nova je dizajnerska početnica u Splitu koja će se održati u subotu, 11. lipnja 2022. godine, s početkom u 10 sati, na lokaciji Umjetničke akademije. Radionica je namijenjena je srednjoškolcima od 1. do 4. razreda. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditelj radionice je Matija Sandrić. Prijave su otvorene do petka, 10.lipnja 2022. godine u 17 sati. Više informacija pronađite u tekstu!

Dizajn letteringa za filmski plakat radionica je u sklopu programa Dizajnerska početnica namijenjena srednjoškolskom uzrastu s ciljem istraživanja slike, riječi, mogućnosti i slobode oblikovanja slovnih znakova unutar letteringa. S obzirom na to da su filmovi tema radionice, polaznice i polaznici će sami odabrati filmski naslov prema kojem će tehnikom kolažiranja izraditi/dizajnirati svoj lettering.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnerica i dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Termin: subota, 11.06. od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split

Uzrast polaznica i polaznika: srednja škola (1.—4. razred srednje škole)

Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr

Rok za prijave: petak, 10.06.2022. u 17:00 sati

Voditelj radionice: Matija Sandrić

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.
Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25.


O voditelju radionice:

Matija Sandrić student je druge godine diplomskog studija tipografije pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Prethodno diplomskom studiju završio je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli te preddiplomski studij dizajna vizualnih komunikacija na kojem je stekao status sveučilišnog prvostupnika. Za vrijeme studija od 2017. do 2019. obnašao je ulogu predsjednika Udruge Dizajn vizualnih komunikacija (DVK) te je aktivno sudjelovao u organizaciji  projekata Kombo od 3, Baseline, DVK Enter i Abstarct od kojih su najznačajniji Festival vizualne kulture Kombo i Tolerancija kustosa Mirka Ilića. Također je izlagao na izložbama Lito 2020, Boje i Osviještenost. Do sada je vodio dvije tipografske radionice “Baseline” i “Varijacije na temu”. Jednim od svojih najvećih uspjeha smatra činjenicu da je za vrijeme studija njegovo pismo “Rojc” uvršteno u Pregled hrvatskog dizajna 19/20. Trenutno radi kao freelance grafički dizajner i junior produkt dizajner u splitskoj IT firmi Profico, a prijašnje agencijsko iskustvo stekao je u firmi Beta&Co i Remake.