Dizajnerska početnica: Modna revija

U subotu 15. srpnja 2023. godine s početkom u 9:30 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu u Boškovićevoj 18, u okviru programa DIZAJNERSKA POČETNICA, održat će se besplatna radionica za djecu pod nazivom MODNA REVIJA. Voditeljica radionice je istaknuta modna dizajnerica NATAŠA MIHALJČIŠIN, a cilj ove radionice je upoznati djecu s procesom i specifičnostima modnog dizajniranja, kao i karakteristikama i kreativnim mogućnostima prezentacije mode, uključujući i nadogradnju koja odjeći pridaje modni značaj. Rok za prijavu je petak 14. srpnja do 15 sati, radionica je namijenjena djeci svih uzrasta!

Prije ljetne pauze održat ćemo još jednu radionicu u sklopu Dizajnerske početnice, a to je Modna revija autorice i voditeljice Nataše Mihaljčišin. Cilj ove radionice je upoznati djecu s procesom i specifičnostima modnog dizajniranja, kao i karakteristikama i kreativnim mogućnostima prezentacije mode, uključujući i nadogradnju koja odjeći pridaje modni značaj.

Naša radionica usredotočena je na prezentaciju mode putem modne revije, a istovremeno istražuje i objašnjava funkcioniranje modnog sustava koji transformira odjeću u modu. Kroz zajednički rad, konstruirat ćemo način kako stvoriti modni događaj. Upotrijebit ćemo redizajn postojećih odjevnih resursa kako bismo istovremeno oblikovali i stilizirali modni izgled svih sudionica i sudionika radionice. Na taj način zajedno ćemo osmisliti modnu reviju u kojoj će sudjelovati polaznice i polaznici radionice.

Datum održavanja: subota, 15. srpnja 2023. godine, s početkom u 9:30 sati.

Predviđeno trajanje radionice je 2h (od 9:30 – 11:30).

Mjesto održavanja: HDD, Boškovićeva 18, Zagreb.

Roditelji i/ili staratelji trebaju potpisati Suglasnost za sudjelovanje djece na radionici.

Rok za prijave je petak, 14. srpnja 2023. godine do 15 sati na mail dizajnerskapocetnica@dizajn.hr

Napomena: mole se djeca da na radionicu donesu vlastite odjevne predmete koje više ne nose.

 

Više o voditeljici radionice:
Nataša Mihaljčišin, samostalna umjetnica iz Zagreba rođena je 1966. u Prnjavoru, BiH. Nakon srednje škole seli u Zagreb gdje upisuje Studij građevinskih znanosti. Modnim dizajnom se počinje baviti 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine je sudjelovala nekoliko puta na Međunarodnim modnom natjecanju „Fashion News“ u Opatiji gdje je tri puta nagrađena a 1994. godine osvaja posebnu nagradu Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu s pravom na upis Studija modnog dizajna bez polaganja prijemnog ispita. 1997. godine je s Martinom Vrdoljak Ranilović osnovala studio I-GLE, u okviru kojeg su zajedno realizirale 27 projekata, različitih modnih revija i sudjelovale na nekoliko skupnih izložbi. Od 2019. djeluje kao samostalna autorica sa statusom samostalnog umjetnika.