Dizajn TV: STUDIO PERMANENT / Nita Salihu Hoxha

Kosovska dizajnerica NITA SALIHU HOXHA u novom Dizajn TV-u govori nam o radu svog STUDIJA PERMANENT tijekom posljednjih šest godina, kontekstu u kojem dizajnira, snažnom zamahu suvremene umjetničke scene Kosova, načinima na koje pristupa oblikovanju knjiga i publikacija itd. Razgovor s Nitom vodili su SVEN SORIĆ i MARKO GOLUB, a budući da je sniman tijekom trajanja njene izložbe u HDD galeriji imali smo priliku detaljno analizirati brojne njene radove. Razgovor je snimljen na engleskom jeziku.

Izložba Studio Permanent – Slučaj slojevitih identiteta u suvremenoj kulturi Kosova daje nam uvid u rad jednog od najistaknutijih suvremenih kosovskih dizajnerskih studija, na čelu s Nitom Salihu Hoxha, te ujedno predstavlja i prvo gostovanje kosovske dizajnerske produkcije u Zagrebu. Izložba nas poznaje s bogatom produkcijom publikacija, plakata i hibridnih formi nastalih za kulturne institucije, nezavisne organizacije, umjetničke manifestacije i autore s područja najmlađe post-jugoslavenske republike. Više o izložbi pročitajte ovdje.

 

Autori: Marko Golub, Sven Sorić
Snimatelj i montažer: Miran Krčadinac
Dizajn telopa: Dejan Kršić
Urednik: Marko Golub
Produkcija: Hrvatsko dizajnersko društvo 2024.

 

Povodom izložbe:
Studio Permanent — Slučaj slojevitih identiteta u suvremenoj kulturi Kosova
HDD galerija 9. – 23. 2. 2024.

Kustos izložbe: Sven Sorić
Autori postava: Nita Salihu Hoxha i Sven Sorić
Vizualni identitet izložbe i grafički dizajn: Sven Sorić
Voditelj HDD galerije: Marko Golub
Hvala: Petrit Çeku

Program Dizajn tv. / [d]razgovori i izložbeni program HDD galerije financirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.