VIDEO: Boris Ljubičić

Pogledajte snimku [d]razgovora s BORISOM LJUBIČIĆEM održanog 2. veljače 2018. u HDD galeriji povodom njegove izložbe JEDNINA MNOŽINE: SIMBOL, ZNAK, LOGO, BREND. U razgovoru s jednim od najvažnijih hrvatskih dizajnera starije generacije, autorom čije je dizajnersko djelovanje prepoznato i internacionalno te čiji su radovi ostavili bitan trag, ne samo na dizajnerskoj sceni, tijekom više od četiri desetljeća, osvrnuli smo se na važnost i mjesto znaka i logoa u kontekstu dizajna općenito, ali i na Ljubičićev pristup dizajnu, način razmišljanja, njegove najvažnije vrijednosti i načela.

Sama izložba, povodom koje je razgovor održan, okuplja na jednom mjestu preko 250 Ljubičićevih radova u području dizajna znaka i logotipa, među kojima se svakako mogu izvojiti oni za tvrtke poput FranckaLabuda i IGH, ustanove i organizacije kao što su Hrvatska radiotelevizijaHrvatska turistička zajednicaZagrebački velesajamInstitut Ruđer Bošković i Ministarstvo kulture, sportske manifestacije poput Mediteranskih igara i Europskog prvenstva u atletici u Splitu, kulturne manifestacije kao što su Muzički biennale Zagreb i Dubrovačke ljetne igre te mnoge, mnoge druge.

 

 

Razgovor je organizirao i vodio Marko Golub, kustos izložbe i voditelj HDD galerije. Snimatelj i montažer je Miran Krčadinac, a video su priredili M. Golub i Monika Džakić.