Trodnevna radionica “Ghost Project: Nova vrednost” u sklopu Mikser festivala 2021

formular-cover-mislim-da-je-ok (Custom)

Mikser festival 2021 i Savez izviđača Srbije, uz podršku Šumarskog fakulteta u Beogradu, organiziraju Dizajn kamp i pozivaju mlade autorice i autore da im se pridruže na trodnevnoj radionici “Ghost Project: Nova vrednost” (26.5.-28.5.2021.). Središnja tema radionice je osmišljavanje i realizacija funkcionalnih prototipova predmeta koji imaju uporabnu vrijednost za život u prirodi, uz korištenje odbačenih sirovina. Prijave se mogu slati do 5. svibnja 2021. Više o detaljima prijave i programu možete pročitati u nastavku.

Trodnevna radionica za izradu održivih rješenja za život u prirodi

Mikser i Savez izviđača Srbije, uz podršku Šumarskog fakulteta u Beogradu, organiziraju Dizajn kamp u okviru Mikser festivala 2021 i pozivaju mlade autorice i autore da se prijave na trodnevnu radionicu Ghost Project: Nova vrednost za izradu održivih rješenja za život u prirodi, koristeći odbačene sekundarne sirovine.

Tema radionice je nova vrijednost

Nakon godine velikog usporavanja uzrokovanog globalnom pandemijom, Mikser festival potiče mlade dizajnerice i dizajnere da svojim inovativnim rješenjima reagiraju na pojačanu potrebu za boravkom u prirodi i svoja iskustva pretoče u projekte koji će smanjiti otpad u našem okruženju.  Dajući otpadu novu uporabnu vrijednost,  doprinosi se i podizanju svijesti o utjecaju konzumerizma na životno okruženje, te ukazuje na važnost cirkularnog dizajna za očuvanje prirode.

Predmet radionice

Predmet radionice je osmišljavanje i realizacija funkcionalnih prototipova predmeta koji imaju uporabnu  vrijednost za život u prirodi, uz korištenje odbačenih sirovina: rashodovanih drvenih paleta, kao osnovnog, i otpada sakupljenog u okolici Zornića kuće kao dopunskog materijala. Cilj je savladati ograničenja nametnuta upotrebom raspoloživih korištenih materijala i iskoristiti sve njihove atribute za izradu uporabnih predmeta.

POC21_innovation_camp (Custom)

Više o Dizajn kampu

Radionica “Nova vrednost” održava se u okviru trodnevnog Dizajn kampa na Mikser festivalu, od 26 – 28. svibnja 2021. godine, u prirodnom ambijentu kompleksa Zornića kuća nadomak Beograda. Kako je jedan od ciljeva radionice upoznavanje sa životom i snalaženjem u prirodi, odabrane polaznice i polaznici će tijekom trajanja radionice biti smješteni u samom kampu,  gde će im domaćini i mentori biti članice i članovi Saveza izviđača Srbije. Oprema za kampiranje (šatori i podloge za šatore) bit će osigurani od strane organizatora, dok sudionici i sudionice trebaju ponijeti vreću za spavanje ili alternativu. U skladu s epidemiološkim mjerama, u šatorima za 4 osobe bit će smješteno po dvoje sudionika radionice. Organizatori osiguravaju obroke tijekom trajanja Dizajn kampa.

Prijevoz do i od kampa osiguravaju sami sudionici.


LOKACIJA

Zornića kuća, Živorada Jankovića 13, 11 460 Baćevac

viber_image_2021-04-19_11-01-51 copy


PRIJAVE ZA RADIONICU

Prijave za radionicu i više detalja, možete pronaći  OVDJE.

Sudjelovanje je otvoreno za sve, bez obzira na status i formalno obrazovanje. Kandidati mogu biti pojedinci ili grupe autora od 2-3 člana/ice.


Rok za prijavu

Obrazac za prijavu bit će biti aktivan do 5. svibnja 2021. godine, u ponoć. Broj mjesta je ograničen.


Riječ organizatora:

“Radionica Nova vrednost je deo projekta Ghost Project koji predstavlja međunarodnu platformu za talentovane pojedince u oblasti industrijskog dizajna. Projekat je iniciran 2006. godine, kao mala lokalna izložba, da bi narednih godina prerastao u jednu od najvećih regionalnih smotri talenata iz oblasti dizajna, a zatim i u mesto razmene znanja, veština i ideja među mladim dizajnerima i stvaraocima drugih kreativnih disciplina”.


PREDAVAČI / MENTORI

Volker Albus, dizajn kritičar i kustos (Nemačka)
Prof. Jelena Matić, Šumarski fakultet, Univerzitet u Beogradu
Kristina Cvejanov, ekspertkinja za otpad
Doc. Madlena Dašić, Univerzitet Metropoliten
Marko Ivošević, načelnik Saveza izviđača Srbije
Jelena Košarić, Savez izviđača Srbije

TIM

Jelena Matić
Maja Lalić
Ana Čarapina
Marko Ivošević
Jelena Košarić