This Town Needs Posters gostuju u Karlovcu

cityneedsposters_web

U sklopu ovogodišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad .018: KA-MATRIX organizira gostovanje grafičarsko-dizajnerskog dvojca Sven Sorić i Hrvoje Spudić koji posljednjih godina vode projekt This Town Needs Posters. Gostovanje u Karlovcu sastoji se od radionice visokog tiska koja će se održati u subotu 17. veljače u Infoshopu Karlovac (Haulikova 22, MUZA, 1. kat) i izložbe postera i plakata u Studentskom centru koja se otvara u utorak 20. veljače u 19.00 sati.

 

Na ovoj jedinstvenoj radionici sudionici će naučiti koristiti alate za “uradi sam” izradu raznih tiskanih materijala, postera, naljepnica, pamfleta, majica koje će potom biti izložene u prostorima MUZA-e. Tehnika dubokog tiska zbog svoje pristupačnosti, jednostavnosti i cijene otvara nove mogućnosti za grafičko i kreativno izražavanje.

Radionica će biti uvod u izložbu radova nastalih posljednjih godina za brojna društvena i kulturna događanja. Izložba je do sad bila postavljena u Zagrebu, Rijeci, Beogradu, Sisku, Subotici i Skopju, a ovo im je premijerno gostovanje u Karlovcu.
Broj sudionika radionice je ograničen pa se mole svi zainteresirani da se prijave putem Facebooka, maila info@ka-matrix.hr, telefona 095 444 6880 ili osobno u udrugu (Haulikova 22).
Sudjelovanje je slobodno, a oprema i materijal osigurani.

presa i plakat
“This Town Needs Posters kontinuirani je projekt, ali i teza djelovanja istoimenog dvočlanog tima posvećenog analognim i manualnim tehnikama tiska. Tehnički ograničeni na male naklade, na jednostavan i čist grafički jezik, najbliže suradnike i mušterije nalaze najčešće na nezavisnoj kulturnoj sceni čiji su i dugogodišnji akteri. Počevši s koncertnim plakatom, koji je i dalje njihov najučestaliji medij, angažman se proširio na plakate za eksperimentalne filmove, naslovnice i pakiranja nosača zvuka, suradnje s drugim dizajnerima, te na nekolicinu samoiniciranih projekata. Od početka svog djelovanja prije pet godina, autori kontinuirano eksperimentiraju tehnike koje su im bile marginalno poznate ili su im se sa stjecanjem iskustva nametnule kao logičan nastavak procesa učenja. Formalno bez dizajnerskog obrazovanja, izuzev nekoliko sati vježbi tipografije u sklopu nastave na Arhitektonskom fakultetu kojeg su pohađali, naglasak stavljaju na hibridne tehnike i materijale koji se koriste pri izradi plakata, dok se informacija prenosi jasnim tipografskim kompozicijama.”

facebook event —>https://www.facebook.com/

Program Nova kultura _ Hibridni grad .018 provodi udruga KA-MATRIX uz potporu zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

TTNP_Marcdemarc_72