Sanja Kuzmanović gostuje na Studiju dizajna

sanja kuzmanovic na studiju dizajna

U srijedu 15. ožujka u 18 sati u prostorima Studija dizajna u Frankopanskoj 12 predstavit će se dizajnerica vizualnih komunikacija SANJA KUZMANOVIĆ, a predavanje će biti fokusirano na njen projekt WEB ARHIVA ANTIMUZEJA konceptualnog umjetnika i kolekcionara VLADIMIRA DODIGA TROKUTA.

Bit će prikazan cjelokupan proces digitalizacije Arhiva, od razvoja koncepta algoritamskog znaka koji mijenja svoj oblik u interakciji s korisnikom do suradnje s Vladimirom Dodogom Trokutom u njegovom malenom stanu – Wundercammeri, gdje se nalazi dio zbirke (Darko Schneider: ‘Wundercammera je zbirnica, kovčeg ili samo škrinjica koja čuva dragocjenosti života i tajnu smrti.’).

Ideja digitalizacije Anti-muzeja proizašla je iz želje da se zbirka koja broji više od 500 000 predmeta sačuva od propadanja. Uz zbirke etnomitologija, No art, erotika, svakodnevica, mistični predmeti, moda, dizajn, industrijska arheologija, predmeti prirode, turizam, igre i igračke, web arhiv prikazuje i život i rad umjetnika Vladimira Dodiga Trokuta.
www.anti-muzej.com

Sanja Kuzmanović – dizajnerica vizualnih komunikacija, diplomirala je na Gerrit Rietveld Akademiji u Amsterdamu 2007. godine. Radila je na projektima vezanim uz kulturna i festivalska događanja poput 6. i 7. JFF-a (Festivala Tolerancije – Festivala židovskog filma), 150. obljetnice HAZU-a i izložbi za MSU. U suradnji s umjetnikom Vladimirom Dodigom Trokutom osmislila je web arhiv Anti-muzej V.D.T. u nastojanju očuvanja zbirke Anti-muzeja (Studij dizajna, 2015.). Trenutno radi kao dizajner za Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu.
www.sanjakuzmanovic.com