Regionalni natječaj za grafički dizajn fasade: KUĆA ZA SVE NAŠE LJUDE

Mikser Festival i Mikser House Sarajevo, Projekt zapošljavanja mladih (YEP), uz podršku Vlade Švicarske, pozivaju grafičke dizajnere i ilustratore s područja bivše Jugoslavije da sudjeluju na natječaju za grafički dizajn fasade budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House koji se otvara 9.9.2017. godine u Sarajevu.

 

O PROJEKTU

Cilj natječaja je kreiranje novih mogućnosti za profesionalno ostvarenje kreativnih talenata s Balkana i promoviranje grafičkog dizajna kao discipline izvan očekivanih medija, u urbanom prostoru. Autori se pozivaju da osmisle kreativno rješenje za fasadu napuštene tvorničke hale koja će se novom namjenom transformirati u “tvornicu kulture”, i doprinesu revitalizaciji kvarta Pofalići, vodeći računa da svojim rješenjima reflektiraju glavne vrijednosti koje zagovara kulturni centar “Mikser House”: multidisciplinarnost, multikulturalnost, urbani duh, povezivanje regije kulturom, ideju otvorenog društva za sve.


MIKSER HOUSE SARAJEVO

Mikser House je nezavisni kulturni centar koji spaja umjetničke, društvene, edukativne i komercijalne aktivnosti u prostoru revitaliziranog industrijskog nasljeđa. Programi su posvećeni razvoju lokalnih talenata i kreativnog sektora Balkana, kao i afirmaciji multikulturalnosti, društvenog aktivizma i održivih modela razvoja grada. Mikser House okuplja stvaraoce i stručnjake iz cijele regije, i predstavlja mjesto susreta građana, arhitekata, dizajnera, umjetnika, muzičara, kompanija, civilnog sektora, javnih institucija, medija, međunarodne i lokalne zajednice.  Nakon pet godina rada u beogradskom kvartu Savamala tijekom kojih je održano preko 1500 kulturnih događaja s više od millijun posjetilaca, Mikser House otvara vrata svog regionalnog centra u industrijskom kvartu Pofalići u Sarajevu, 9. rujna, 2017. godine.


ŽIRI

Mirko Ilić, illustrator i grafički dizajner / profesor, Škola vizualnih umjetnosti, New York

Bojan Hadžihalilović, grafički dizajner / profesor, Akademija likovnih umjetnosti, Sarajevo

Maja Lalić,  arhitektica i urbanistica / kreativna direktorica Mikser House, Beograd


NAGRADE

PRVI KRUG: 20 finalista

U prvom krugu žiriranja, žiri će odabrati finaliste natječaja čiji će radovi biti predstavljeni javnosti u vidu kolektivne izložbe “Kuća za sve naše ljude” na Mikser festivalu 2017 u Beogradu, u periodu od 25. do 28. svibnja. Nakon otvaranja Mikser Housea u Sarajevu, izložba će biti predstavljena i sarajevskoj publici. Pored sudjelovanja na izložbi, autori odabrani u prvom krugu natječaja imat će priliku pohađati mentorirane radionice i prisustvovati stručnim predavanjima na Mikser festivalu. Zainteresirani finalisti imat će priliku u budućnosti sudjelovati u programima profesionalnog usavršavanja i javnog predstavljanja radova potencijalnim klijentima (speed dating, career days) koji će biti organizirani u Mikser Houseu u Sarajevu nakon otvaranja centra, kao i da svoj rad predstave upravi Mikser Housea s ciljem zaposlenja na poziciji grafičkog dizajnera unutar kreativnog tima novog kulturnog centra u Sarajevu.

Svim sudionicima izložbe bit će uručena specijalna priznanja.

 

DRUGI KRUG: Tri glavne nagrade i Nagrada publike Mikser Festivala 2017

Na zatvaranju izložbe, žiri će proglasiti dobitnike i dodijeliti prve tri nagrade natječaja, kao i Nagradu publike Mikser Festivala 2017.

Natječaj je otvoren do 5. svibnja 2017. godine u ponoć. Rezultati Prvog kruga natječaja bit će objavljeni na web stranici www.mikser.rs

Rezultati Drugog kruga bit će objavljeni na Mikser festivalu 2017, 27. ili 28. svibnja 2017.


VIŠE INFORMACIJA I OBRAZAC ZA PRIJAVU
http://sarajevo.mikser.rs/

Kontakt: sarajevo@mikser.rs

 

 

mikser house sjj