Radionica: Dizajniraj svoj app

2-dizajniraj svoj app_900x600 20

U subotu 6. studenog s početkom u 10 sati u okviru EDU programa HDD-a održat će se besplatna radionica za mlade srednjoškolskog uzrasta pod nazivom DIZAJNIRAJ SVOJ APP. Voditeljice radionice su: MARINA JUKIĆ, JOSIPA TADIĆ i VITA VREBAC. Broj polaznika je ograničen pa požurite s prijavom.

Svrha mobilnih aplikacija je olakšati svakodnevni život te uz pomoć trenutne tehnologije ponuditi rješenja problema.

Cilj ove jednodnevne radionice je kreirati bazu za upotrebljivi proizvod kojeg bi baš ti htio/htjela koristiti jer smatraš da bi ti na neki način olakšao svakodnevnicu. Upoznat ćemo te s vrludavim fazama koje digitalna aplikacija prolazi, počevši od inicijalne ideje pa sve do razvoja konkretne aplikacije.

Koristeći analogne alate pomoći ćemo ti izraditi svoj app, te ga uz pomoć dostupnih tehnologija prenijeti na mobitel. Na kraju radionice moći ćeš doživjeti kako bi izgledalo da aplikacija u stvarnosti radi.

Tvoj zadatak prije radionice je razmisliti o mogućim idejama za svoj app i donijeti isprintane primjerke aplikacija koje ti se sviđaju kako bi što prije mogao/mogla krenuti s učenjem novih i korisnih vještina.

Uzrast polaznika/ca: srednjoškolski
Broj polaznika/ca: do 6 osoba
Trajanje: jednodnevna radionica koja će ukupno trajati 6h (10.00 – 16.00)

Zainteresirani polaznici i polaznice trebaju poslati prijavu na email: tajnistvo@dizajn.hr. U tekstu poruke molimo napisati osnovne podatke: ime i prezime, godina starosti.

Voditeljice radionice:

Marina Jukić
Dizajnerica i voditeljica dizajn tima u digitalnoj agenciji Infinum, aktivna članica tima IxDA Hrvatska kao i VJing kolektiva leilamarinaena. Trenutno se bavi edukacijom u dizajnu te poboljšanjem dizajn procesa s ciljem postizanja kvalitetnih i održivih rješenja za projekte.

Vita Vrebac
Vita je digitalna dizajnerica s velikim fokusom na korisničko sučelje, boje i ilustracije. Vjeruje u spajanje dobro uspostavljenih dizajnerskih praksi s velikim vizualnim istraživanjima i neočekivanim preokretima koji proizvode čine uzbudljivim za upotrebu. Uvijek želi dodati taj extra spark. Trenutno radi kao dizajnerica u Infinumu.

Josipa Tadić
Josipa je industrijska dizajnerica koja nakon završetka diplomskog studija započinje praksu u umjetničkom kolektivu Oaza. Nakon završetka, počinje raditi kao dizajnerica u Infinumu. U slobodno vrijeme bavi se kolažima i ilustracijama u kojima je najveći fokus uvijek na bojama, kompoziciji i emocijama.