Prijavite se za Ljetnu školu Design+Science 2024.

Sveučilište u Ljubljani, zajedno s Udrugom za kulturu i obrazovanje PiNA, Umjetničkom akademijom u Splitu, Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija, i Institutom Joanneum Sveučilišta primijenjenih znanosti u Grazu, organizira četvrto izdanje Ljetne škole Design+Science. Ova multidisciplinarna ljetna škola promiče istraživanje i eksperimentiranje na raskrižju dizajna i različitih znanstvenih područja, predvođena renomiranim stručnjacima. Program uključuje radionice, gostujuća predavanja, obilaske i druge aktivnosti. Škola se održava od 8. do 12. srpnja 2024. u Ljubljani na temu “Subversive reality”. Prijave su otvorene do 2. lipnja 2024.

Više o temi radionice:
Izraz “subverzivno” sugerira namjeru da se potkopa uspostavljeni sustav. Ali što se događa dan nakon revolucije? Ova tema poziva na istraživanje ne samo  današnjih sustava koji više ne funkcioniraju i naših psiholoških predrasuda, već i vanjskih stvarnosti koje nas tjeraju da vjerujemo kako nema alternative. Ova tema uključuje rasprave o sustavnim društvenim nepravdama, ekološkim izazovima, političkim pitanjima, povijesnom revizionizmu, kulturnim predrasudama i psihološkim obrambenim mehanizmima. Sudionici se potiču na ispitivanje složenosti ljudske percepcije, individualne i kolektivne. Možemo li smisliti alternative koje postaju stvarnost?

O ljetnoj školi Design+Science
Design+Science multidisciplinarna je ljetna škola koja promiče istraživanje i eksperimentiranje na raskrižju dizajna i različitih znanstvenih polja, a vode je renomirani stručnjaci u svojim područjima. Ova cjelotjedna ljetna škola uključuje radionice, gostujuća predavanja, obilaske i druge aktivnosti. Pristup ljetne škole temelji se na multidisciplinarnom grupnom radu. Otvoren je za sudionike iz područja dizajna, ali i za sve srodne prakse poput arhitekture, umjetnosti, računalnih znanosti, društvenih znanosti, prirodnih znanosti i drugih. Kako za studente magistarskih i doktorskih studija tako i za mlade stručnjake. Ne temelji se na fiksnoj metodologiji dizajna i bit će dovoljno otvoren i fleksibilan da omogući grupama da razviju vlastiti put tijekom školskog rada.

Lokacija
Ljetna škola Design+Science održava se na različitim lokacijama u Ljubljani u Sloveniji, a središnje mjesto održavanja je Akademija za likovnu umjetnost i dizajn Ljubljana.

Način sudjelovanja
Cijena sudjelovanja na radionici je 300 eura. Uključuje sve materijale, izlete, pauze za kavu i ručak za vrijeme trajanja ljetne škole. Od sudionika se očekuje da sami organiziraju svoje putovanje i smještaj. U slučaju da želite sudjelovati, ali ne možete priuštiti kotizaciju za tečaj, molimo da nam to u prijavi kažete i objasnite svoju situaciju, a mi ćemo vam se javiti. Za studente Sveučilišta u Splitu i FH Joanneum tečaj se ne naplaćuje. Također se možete obratiti svojim sveučilištima u vezi naknade za putovanje i smještaj.

 

Više informacija i prijave na stranici designscience.school