Pozivamo vas na radionicu “Zagreb kroz crtež i gestu”

cos-zagreb kroz crtež i gestu.cdr

Pozivamo sve zainteresirane učenike u dobi od 9 do 15 godina da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj radionici Irene Podvorac i Kristijana Ugrine “Zagreb kroz crtež i gestu”, koja će se održati 15. i 16. veljače 2020. godine u ULUPUH-u. Zagreb kroz crtež i gestu je radionica koja objedinjuje dramske i likovne elemente, te tematizira zagrebačke motive (Uspinjača, Kamenita vrata, Dora Krupićeva). Sudionici i sudionice u suradnji s voditeljima osmišljavaju i grade tekst predstave te izrađuju predmete potrebne za njenu izvedbu. Rezultat radionice je predstava s realiziranom scenom i rekvizitima/lutkama.

Voditelji

Irena Podvorac i Kristijan Ugrina

Uzrast

Program radionice namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola u dobi od 9 do 15 godina.

Broj polaznika

Predviđeno je 9 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta. Pažnja će se obratiti na podjednaku zastupljenost učenika osnovnih i srednjih škola.

Radionica je besplatna!

Termin održavanja

15. i 16. veljače 2020. godine od 10.00 do 14.00h. Radionica traje dva dana.

Lokacija

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umijetnosti, ULUPUH,

Preradovićeva 44/1

10 000 Zagreb

Prijava

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca dostupnog na ovoj prijavnici

Suglasnost roditelja / skrbnika

U sklopu prijave potrebno je priložiti fotografiju, presliku ili sken potpisane suglasnosti koja se nalazi na poveznici. Originalan dokument potrebno je donijeti na radionicu. Ukoliko iz tehničkih razloga nije moguće ispuniti suglasnost prilikom prijave, roditelji / skrbnik mogu ispuniti obrazac za vrijeme radionice.

Opis radionice

Zagreb kroz crtež i gestu je radionica koja objedinjuje dramske i likovne elemente, a tematizira zagrebačke motive (Uspinjača, Kamenita vrata, Dora Krupićeva). Djeca (9-15 godina) u suradnji s voditeljima osmišljavaju i grade tekst predstave te izrađuju predmete potrebne za njenu izvedbu. Rezultat radionice je predstava s realiziranom scenom i rekvizitima/lutkama.

Na radionici se kod djece razvijaju vještine usmenog izlaganja, demonstracije, razgovora, individualnog, timskog i praktičnog rada.

 

Sažete biografije voditelja

Irena Podvorac rođena je 1977. u Zagrebu gdje je 2000.  diplomirala kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti. Od 1998. sudionica je brojnih skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te autorica niza skulptura u javnim prostorima. Dobitnica je nekoliko nagrada, a 2006. snimljena je TV izložba iz serije „Skica za portret-Mačkoglumište“ za HRT. Članica je HDLU i HZSU. Više informacija o voditeljici: www.irenapodvorac.com.

Kristijan Ugrina od djetinjstva je vezan za glumu kroz ZKM-ovo Učilište. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 1997. godine. Tumačio je uloge u desetak filmova (Večernja zvona L. Zafranovića, Puška za uspavljivanje H.Hribara, Rusko meso L.Nole, Priča iz Hrvatske K. Papića, Metastaze B. Schmidta, Crvena prašina Z. Ogreste), nekoliko TV serija (Dobre namjere,Tužni bogataš, Mamutica), a uspješno se okušao i kao voditelj (TV emisije Hugo, Modul 8, Hladijator, Informativka). Okušao se i kao redatelj.

 

COS_EU_logotipi_radionice_poziv_900x570