Prijavite se na besplatnu radionicu za treću životnu dob “Zagreb Before & After”

Centar oblikovanja svakodnevice poziva sve zainteresirane u dobi od 54 godina i više da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj radionici Jelene Bračun i Alme Trtovac “Zagreb Before&After” (Zagreb prije i poslije), koja će se održati 23. i 24. listopada u Muzeju za umjetnost i obrt. Ciljevi radionice su osvijestiti polaznike o promjenama u javnom prostoru grada, prenijeti njihova sjećanja putem plakata te steći nove vještine rada na računalu. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.


Voditeljice

Jelena Bračun i Alma Trtovac


Dob

Program radionice namijenjen je osobama od 54 godine i starijima.


Broj polaznika

Predviđeno je 10 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

Radionica je besplatna!  


Termin održavanja

23. i 24. listopada 2019. od 14.00 do 18.00 h.
Radionica traje dva dana.


Lokacija

Muzej za umjetnost i obrt
Trg Republike Hrvatske 10
10 000 Zagreb


Prijava

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca dostupnog na poveznici: https://oblikovanjesvakodnevice.com/radionica/7


Opis radionice

Ciljevi radionice su osvijestiti polaznike o promjenama u javnom prostoru grada, prenijeti njihova sjećanja putem plakata te steći nove vještine rada na računalu. Polaznici se prije radionice pozivaju da donesu stare fotografije na kojima se vide dijelovi grada.

Prvi dan radionice polaznici s voditeljicama istražuju odabrane kvartove, njihovu povijest, urbanizam i arhitekturu. Odabiru fotografije koje su im najzanimljivije, na kojima će temeljiti daljnji rad. Odlaze na terensku nastavu na kojoj snimaju fotografije sadašnjeg stanja.

Drugi dan prikupljene vizualne materijale organiziraju i digitaliziraju, te nakon kratke PowerPoint prezentacije s uputama započinju rad na računalu u parovima. Uče raditi u jednostavnom i besplatnom programu (Gimp) za editiranje fotografija u kojem će oblikovati svoj plakat. Realiziraju narativni, fotomontažni plakat koji na kraju radionice printaju.


Sažete biografije voditelja

Jelena Bračun rođena je 1980. godine. Diplomirala je nastavnički odsjek na ALU i magistrirala video na ALUO u Ljubljani. Radila je deset godina kao stručna urednica za likovnu kulturu u Školskoj knjizi, zatim u HKKKI, udruzi Dizajn centar Zagreb te je trenutno zaposlena u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika. Do sada je uredila više od 100 tiskanih izdanja. Bavi se eksperimentalnom animacijom, videom i dokumentarnim filmom. Autorica je nekoliko publikacija za MSU i Školsku knjigu. Trenutno radi u HDLU.

Radila je u osnovnoj školi kao nastavnica likovne kulture. Suosnivačica je udruge za promicanje likovne kulture OPA. Vodi radionice za djecu i odrasle (www.opa.hr). Autorica je interaktivnog CD-a i didaktičkih listića za djecu za Muzej za suvremenu umjetnost.


Alma Trtovac
Rođena je 1988. godine. Diplomirala je na slikarskom odsjeku na ALU. Slobodna je umjetnica koja se bavi slikarstvom i dizajnom. Imala je 5 samostalnih izložbi i desetak skupnih. Sudjelovala je na 3 umjetničke rezidencije. Puni životopis na http://www.almatrtovac.com/cv.html

­

Kontakt

Za sva pitanja slobodno nam se obratite na: cos.dizajn@gmail.com ili 091 233 3360.

 

 

Radionica se snima i fotografira za potrebe promidžbe projekta. Prijavom na sudjelovanje polaznik daje pristanak za dokumentiranje. Dokumentacijski materijal se može koristiti neograničeno u online i tiskanim izdanjima vezanima za projekt “Centar oblikovanja svakodnevice”, te u tiskanim i e-izdanjima koje objavljuju HDD ili projektni partneri.

 

Radionica se organizira u sklopu dvogodišnjeg projekta Centar oblikovanja svakodnevice, kojega provode projektni partneri Muzej za umjetnost i obrt, Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, Bacači Sjenki, Hrvatsko dizajnersko društvo i Grad Zagreb.

 

Ciklus od sveukupno 15 različitih kreativnih radionica za građanstvo provode MUO, HDD i ULUPUH, a namijenjene su različitim dobnim skupinama polaznika (školarci, odrasli, treća životna dob).

COS_EU_logotipi_radionice_poziv_900x570