Prijavite se na besplatnu radionicu „Kreativno maketarstvo“

cos-radionica za treću životnu dob.cdr

Pozivamo sve zainteresirane učenike i učenice u dobi od 9 do 15 godina da se priključe uzbudljivoj dvodnevnoj “design thinking” radionici Sanje Rotter “Kreativno maketarstvo”. Radionica će se održati 19. i 20. rujna 2020. u HDD-u. Prijavite se, broj mjesta je ograničen.

 

Voditeljica

Sanja Rotter

 

Uzrast

Program radionice namijenjen je učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola u dobi od 9 do 15 godina.

 

Broj polaznika

Predviđeno je 6 polaznika. Prijave se zaprimaju do popunjenja slobodnih mjesta.

 

Radionica je besplatna!

 

Termin održavanja

19. i 20. rujna 2020. godine od 10.00 do 13.00 h. Radionica traje dva dana.

 

Lokacija

Hrvatsko dizajnersko društvo

Boškovićeva 18

10 000 Zagreb

 

Prijava

Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca dostupnog na poveznici: Prijavnica

 

Suglasnost roditelja / skrbnika

U sklopu prijave potrebno je priložiti fotografiju, presliku ili sken potpisane suglasnosti koja se nalazi na linku, u sklopu prijavnog obrasca. Originalan dokument potrebno je donijeti na radionicu. Ukoliko iz tehničkih razloga nije moguće ispuniti suglasnost prilikom prijave, roditelji / skrbnik mogu ispuniti obrazac za vrijeme radionice.

 

Opis radionice

Na radionici će mladi dizajneri i dizajnerice stvarati svoj namještaj i prostorne strukture – makete predmeta koji i profesionalcima služe kao prikaz ideje budućih realnih proizvoda. Maketarstvo je vještina koja je kod školske djece prije bila puno zastupljenija, zahvaljujući tehničkom odgoju i rasprostranjenim centrima tehničke kulture – bivšim “Narodnim tehnikama”. Umanjujući važnost tehničkih i kreativnih disciplina u ranoj dobi, društvo dugoročno gubi, podižući ljude nezainteresirane za stvaralačka, proizvodna i obrtnička zanimanja. Plan radionice je najprije upoznati djecu s drvom i konceptom makete, koja ne mora nužno biti doslovan prikaz budućeg proizvoda nego njihove ideje. Naučit će o mogućnostima materijala, njegovim prednostima i ograničenjima. Djeca će se za svoj rad inspirirati fotografijama namještaja i drvenih struktura i uživo vidjeti makete koje je voditeljica radila te se upoznati s osnovnim konceptima drvnih tehnologija.

 

Sažeta biografija voditeljice

Sanja Rotter rođena je 1985. u Zagrebu. Nakon Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, završila je magistarski studij na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, smjer industrijski dizajn. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Kao samostalna autorica najviše se bavi projektiranjem namještaja i rasvjete te ambalaže. Ima bogato iskustvo rada s djecom i odraslima (Dječja radionica Kreativno maketarstvo, HDD galerija Zagreb; Radionica izrade alata za glinu te Radionica izrade kistova i alata za glinu, voditeljica uz Lidiju Boševski, Atelier Owl; Dječja radionica Intarzije, Dan D međunarodni festival dizajna; Učenička radionica izrade namještaja od kartona, ženski učenički dom Dora Pejačević)

 

COS_EU_logotipi_radionice_poziv_900x570-900x570