Predstavljanje Hrvatskog dizajnerskog društva u Novoj iskri

U okviru svog redovnog programa, platforma Nova Iskra će u petak 27. listopada u 18 h u svom prostoru ugostiti Mašu Milovac, predsjednicu Hrvatskog dizajnerskog društva koja će predstaviti ulogu HDD-a u podršci i razvoju dizajna u Hrvatskoj.

Fotografija na naslovnici: Maša Milovac / foto: Jure Živković

U petak 27. listopada Maša Milovac će se u Beogradu, u prostorima Nove Iskre, svojim predavanjem Hrvatsko dizajnersko društvo i njegova uloga u razvoju dizajn okruženja u Hrvatskoj osvrnuti na povijest i cjelokupno djelovanje HDD-a, sa fokusom na strukturu i djelovanje udruženja, kao i najznačajnije projekte i strategiju udruženja do 2020. godine. Naglasak će biti na strukovnom aspektu HDD-a, odnosno njegovoj poziciji u okviru podrške dizajnerskoj struci, ali i širem polju kulture i kreativnih industrija u Hrvatskoj.

 

Maša Milovac samostalna je dizajnerica koja radi u područjima dizajna proizvoda, dizajna interijera i vizualnih komunikacija. Surađuje s brojnim dizajnerima na samoiniciranim projektima, ali i sa klijentima u kulturnoj sferi – Muzejom suvremene umjetnosti i Tehničkim muzejom u Zagrebu. Diplomirala je na Studiju dizajna kao industrijski dizajner a njen je rad prikazivan na Izložbama hrvatskog dizajna (09/10, 11/12, 13/14, 15/16), Bienalnoj izložbi BIO 23 u Ljubljani, Međunarodnom Qubique sajmu u Berlinu 2011., Salone Sattelite u Milanu 2011, Sajmu dizajna u Milanu 2012., te na brojnim značajnim međunarodnim dizajnerskim izložbama. Jedna je od osnivačica Manufakturist studija u kojem radi na razvoju novih proizvoda i sustava. Od 2014. do 2016. godine radila je kao dizajner interijera u 3LHD-u, studiju za arhitekturu i urbanizam. 2016. godine imenovana je kustosicom projekta Utopian Collective kojim je hrvatski dizajna predstavljen na prvom londonskom Bijenalu dizajna. U ožujku 2017. godine imenovana je za predsjednicu Hrvatskog dizajnerskog društva.

 

Nova iskra je platforma koja kroz inovativne pristupe upravljanja dizajnom potiče edukaciju, društveni razvoj, jačanje lokalnih zajednica i razvoj proizvoda. Organizacija koristi proces dizajna kao polazište za razvoj ideja, projekata i usluga, a razvijaju ih jedinstveni, interdisciplinarni timovi koji djeluje u multifunkcionalnom radnom prostoru površine 350 m2 u centru Beograda. Nova iskra surađuje sa velikim brojem privatnih i javnih institucija, kao i sa više od 250 kreativnih pojedinaca iz Jugoistočne Europe.