Predavanje – Sanja Krasnec: “Pravni okvir za djelovanje likovnih umjetnika u Hrvatskoj”

hdlu

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Visokim učilištem Algebra organizira edukativni program osposobljavanja vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama. Predavanje SANJE KRASNEC „Pravni okvir za djelovanje likovnih umjetnika u Hrvatskoj“ održat će se preko webinar platforme u četvrtak, 30. travnja s početkom u 16 sati. Predavanje je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu. Više o programu i načinima prijave, pročitajte u nastavku.

Od listopada 2019. godine HDLU i Visoko učilište Algebra zajednički provode edukativni program Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama, ostvaren uz financijsku potporu Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) u okviru programa Pružimo znanje, potaknimo inicijative.

Posljednje predavanje ovoga ciklusa bavit će se temom autorskih prava umjetnika. Predavanje Sanje Krasnec, odvjetnice specijalizirane za autorsko pravo, odvit će se u potpunosti preko webinar platforme Adobe Connect. Predavačica će na jednostavan i razumljiv način objasniti što je to autorsko pravo, koja su to imovinska prava autora, što je to pravo slijeđenja, zašto je važno da umjetnici sklapaju autorske ugovore, na koji se način mogu poduzeti prevencije kršenja autorskih prava te kako zaštititi autorsko pravo. Osim toga, odvjetnica će govoriti i o razlikama autorskih prava i prava vlasništva te će na kraju predavanja odgovarati na pitanja sudionika.

Seminar će se održati u četvrtak (30.4.2020.), a predviđeno vrijeme trajanja predavanja je 2 sata (od 16 do 18 sati). Sudionici se mogu priključiti seminaru putem webinar platforme Adobe Connect koja je besplatna i jednostavna za korištenje.

Prijaviti se možete ovdje. Sudjelovanje na edukativnom programu je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu. Zbog ograničenog broja mjesta, prednost pri sudjelovanju na seminarima i radionicama imat će redoviti članovi HDLU-a.

Dosadašnja predavanja u sklopu ovoga edukativnog programa možete pronaći na stranicama HDLU-a.