Predavanje: MARIA DOREULI (Contrast Foundry) – Stvaranje slova od osamnaeste do trideset šeste

U srijedu 30. kolovoza s početkom u 19h u HDD galeriji (Boškovićeva 18) održat će se predavanje MARIJE DOREULI, dizajnerice tipografskih pisama i kreativne direktorice i osnivačice studija Contrast Foundry. U svom predavanju, naslovljenom “Stvaranje slova od osamnaeste do trideset šeste”, Maria Doreuli će govoriti o vlastitoj dosadašnjoj praksi i iskustvima te radu studija Contrast Foundry, a nakon samog predavanja Sven Sorić moderirat će razgovor s dizajnericom u koji se svi možete uključiti. Ulaz je, kao i uvijek, besplatan.

Maria Doreuli osnovala je studio Contrast Foundry 2014. godine kao posljedicu suradnje s dizajnericom Lizom Rasskazovom. Od objavljivanja prvih tipografija na vlastitoj domeni 2018., narednih je godina broj zaposlenih narastao s dvoje na sedam ljudi — svi članovi tima dolaze iz dizajnerskog miljea, no specijalizirani su za različita područja, od menadžmenta do kaligrafije i računalnog inženjeringa tipografije.

 

COFO HDD_INSTAGRAM

 

Radeći s obje strane oceana, CoFo savladava granice, vrijeme i ostale prepreke na svom putu, a čini ga snažan ujedinjen tim motiviranih pojedinaca. Rad CoFo-a temelji se na kontrastima, jednakom pažnom dizajniraju i ekscentrične display tipografije i neutralne klasike. Fokusirani su na dizajn fontova za široku uporabu, no sa strašću stvaraju i izazovne personalizirane tipografije za svoje klijente.

 

izvor: contrastfoundry.com

izvor: contrastfoundry.com

 

Maria Doreuli je osnivačica nezavisnog studija Contrast Foundry, dizajnerica tipografije, kreativna direktorica i edukatorica. Podrijetlom iz Moskve, preselila se u Kaliforniju i otvorila svoju drugu tvrtku u SAD-u. Maria vjeruje u snagu osjećaja i izazova.

Tradicionalni i eksperimentalni, samoinicirani i komercijalni, njezini su projekti nagrađeni mnogim međunarodnim nagradama — među ostalima ADC, Communication Arts, Morisawa, Red Dot i Type Directors Club (New York).

Više o njenom radu pogledajte ovdje: https://contrastfoundry.com

izvor: contrastfoundry.com

izvor: contrastfoundry.com