Poziv za mlade balkanske dizajnere (m/ž): Ghost Project – MIKROKOSMOS

Mikser Festival, vodeći festival kreativnosti na Balkanu, s veseljem objavljuje novo izdanje međunarodnog natječaja za talente u dizajnu – Ghost Project, čiji će pobjednici predstaviti svoje radove na Mikser festivalu u Beogradu, od 23. do 25. svibnja 2024. godine na donjem Dorćolu. Ovogodišnja tema, MIKROKOSMOS, poziva mlade dizajnere diljem svijeta da do 15. travnja prijave inovativne projekte koji nude rješenja velikih problema kroz naizgled male, ali značajne mikro-intervencije.

Kao dio izdanja Mikser festivala 2024 koje istražuje moć “Mikro-taktike”, tema “Mikrokosmos” sugerira da mala gesta može pokrenuti lanac događaja koji dovode do značajnih promjena. Od elemenata urbanog pejzaža do predmeta koje koristimo u svakodnevnom životu, postoji obilje neiskorištenog potencijala koji čeka da bude aktiviran kroz pametna i duhovita mikro-poboljšanja koja se čine skromnih razmjera, ali s velikim potencijalom  utječu na održivost i inkluzivnost proizvoda te zdravlje i blagostanje korisnika.

Međunarodni žiri koji čine – Richard van der Laken (osnivač organizacije What Design Can Do iz Amsterdama), alumni platforme Ghost Project, Vasso Asfi & Loukas Angelou (osnivači ateljea StudioLav iz Londona), kao i balkanski “gurui” dizajna: Nikola Radeljković (suosnivač Numen / ForUse iz Zagreba), profesorica Jelena Matić sa Šumarskog fakulteta u Beogradu i pokretačica Ghost Project-a, kreativna direktorica beogradskog Mikser festivala, Maja Lalić – ocjenjivat će prijave na osnovu njihovog potencijala da industriji ponude inovativan pristup materijalima i proizvodnji, poboljšaju udobnost korisnika i pokrenu društvena i ekološka pitanja.

Pobjednici natječaja sudjelovat će na izložbi Ghost Project i edukativnim programima Mikser festivala koji se održava na donjem Dorćolu u Beogradu, od 23. do 25. svibnja 2024. godine.

Natječaj je otvoren za sve osobe do 35 godina starosti, iz cijelog svijeta. Kandidati (m/ž) mogu biti pojedinci ili grupe autora. Svaki autor/grupa autora može prijaviti više od jednog rada, svaki u posebnoj aplikaciji. Projekti se dostavljaju elektroničkim putem do 15. travnja 2024. godine.

Žiri će proglasiti pobjednike 25. travnja 2024. godine na: www.mikser.rs

Link na natječaj pronađite OVDJE

Obrazac za prijavu pronađite: OVDJE

Kontakt: Jelena Krivokapić, Koordinatorica,
Ghost Project
+381694791106, ghostproject@mikser.rs