NOVO – Dizajnerska početnica u Makarskoj: Slagalica

Nakon Zagreba i Splita, ove se godine Dizajnerska početnica po prvi put održava u Makarskoj. Radionica SLAGALICA održat će se u subotu, 15. lipnja 2024. godine, s početkom u 10 sati, u okviru programa Dizajnerska početnica, na lokaciji Malakološkog muzeja u Makarskoj. Radionica je namijenjena djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole. Za sudjelovanje nije potrebno prethodno iskustvo i znanje, a voditeljice radionice su dizajnerice Eleonora Matijašević i Tina Dević. Prijave su otvorene do petka, 14. lipnja 2024. godine u 17 sati. Više informacija o samoj radionici možete pronaći u tekstu.

Na radionici Slagalica polaznici i polaznice će se upoznati s elementima dizajniranja društvenih igara te će imati priliku sudjelovati u izradi tematske slagalice/puzzle. Djeca će dobiti zadane pojmove koje će vizualizirati putem raznih tehnika na šablonama slagalice. Na kraju radionice, putem međusobne suradnje i komunikacije polaznici će upariti svoje radove jedni s drugima, te time otkriti sliku/temu slagalice.

Cilj radionice je djecu potaknuti na kreativnost, inovativnost, razvoj motoričkih sposobnosti ali i na slobodu umjetničkog izražavanja.


Termin:
subota, 15.06. od 10:00 do 12:00 sati

Mjesto: Malakološki muzej, Franjevački put 1, Makarska

Uzrast polaznika: osnovna škola (1.—8. razred)

Prijave i kontakt: martudruga@gmail.com

Rok za prijave: petak, 14.06.2024. do 17:00 sati

Voditeljice radionice: Eleonora Matijašević & Tina Divić


Dizajnerska početnica
je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice.

  • dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo
  • radionice su besplatne
  • broj sudionika je ograničen

Više o voditeljicama radionice:
Tina Divić profesorica likovne kulture i umjetnosti, vizualna umjetnica. Članica je Hrvatskog društva interdisciplinarnih umjetnika (HUIU), članica Savjetovališta Lanterna, udruge Foton, te udruge u kulturi mART, ujedno i njena suosnivačica. Nakon desetogodišnje karijere u prosvjeti, srednja Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju, Split (GOGSS), posvećuje se samostalnom radu. Vlasnica je obrta za art edukaciju, grafički dizajn i umjetnost te radi u svom Rintintina ateljeu u Makarskoj gdje uz umjetnički rad sa djecom, mladima i odraslima organizira MIKRO izložbe autorica iz različitih sfera umjetnosti. Dizajnira i ručno izrađuje originalni nakit od metala i drugih prirodnih materijala. Bavi se slikarstvom i izradom umjetničkih suvenira. Dugogodišnja je voditeljica radionica art terapije u sklopu različitih programa u suradnji sa Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada, obitelji i socijalne politike te Grada Makarske. Rado sudjeluje na skupnim i postavlja samostalne izložbe. Područje interesa su joj kultura, edukacija, aktivizam i mentalno zdravlje.

Eleonora Matijašević magistrica je dizajna vizualnih komunikacija. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD), Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU), te Studentske udruge dizajna vizualnih komunikacija (DVK) ujedno i njena suosnivačica. Značajan uspjeh postigla je već za vrijeme studija, sudjelujući na raznim izložbama i projektima. Upravo zbog svoje aktivnosti i brojnih provedenih projekata dobitnica je rektorove nagrade i dviju dekanovih nagrada za izvanredne rezultate postignute tijekom studija. Vlasnica je obrta za dizajn vizualnih komunikacija u kojem surađuje s raznim ustanovama, organizacijama, firmama, obrtnicima, udrugama i start-upovima. Dugogodišnja je voditeljica i koordinatorica Dizajnerske početnice koja se odvija u Splitu. Područje interesa su joj edukacija mladih u vizualnoj kulturi, branding i UI/UX dizajn. Osim dizajna vodi vlastito obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi izradom eteričnih ulja, što je ujedno i njena druga ljubav.