Modna revija studenata TTF-a i panel “Ima li Hrvatska potencijala za renesansu u modnoj industriji?”

U utorak 9. travnja s početkom u 18 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu održat će se modna revija kolekcije studenata modnog dizajna TTF-a i panel „Ima li Hrvatska potencijala za renesansu u modnoj industriji?“. Događanje zajednički organiziraju Ekonomski fakultet – Zagreb (Knjižnično-dokumentacijski centar), Tekstilno-tehnološki fakultet i ALUMNI EFZG.

Fotografija na naslovnici: Rea Peternel_model je Lara Lenartić_foto_Vana Katančić

PROGRAM:

Uvodna obraćanja (18.00 – 18.15)

Prof.dr.sc. Sanja Sever Mališ, dekanica EFZG
Prof.dr.sc. Anica Hursa Šajatović, dekanica TTV
Izv.Prof.dr.sc. Anita Čeh Časni, potpredsjednica Alumni EFZG


Modna revija kolekcija studenata modnog dizajna TTF-a (18.15 – 19.00)

modeli: Talia Model


Panel: “Ima li Hrvatska potencijala za renesansu u modnoj industriji?” (19.00 – 20.15) 

Panelisti:
Damir Begović, modni dizajner
Nives Bošnjak, modna dizajnerica i novinarka
Sanja Čolić, modna dizajnerica, AMDS Jeans
Irena Pandža-Bajs, izvanredna profesorica, EFZG

Moderator: Matija Lovrec, novinar

Networking (20.15 – 21.30)

Nakon službenog dijela programa slijedi neformalno druženje (Networking) uz degustaciju proizvoda domaćih malih i srednjih poduzetnika.

Link za prijavu: https://forms.gle/nsofprFvtMRJTzJG9
(prijave su obavezne)

 

 

O panelistima:


Damir BEGOVIĆ, modni dizajner

Hrvatski modni dizajner Damir Begović modni put započeo je 2013. godine osnivanjem dizajnerskog dvojca TWINS, 2019. godine prelazi u VARTEKS na poziciju Junior Dizajnera i sudjeluje u kreiranju kolekcija, stiliziranju kampanja i na revijama, a od 2022. godine radi kao slobodni dizajner, stilist i kostimograf. Njegova diplomska kolekcija Ex-Vonia protkana folklornim simbolima šlinga i zlatoveza, a kojom je tematizirao propadanje rodne Slavonije proglašena je 2018. godine najboljom od 41 kolekcije koje su prošle u finale natječaja International Emerging Designers Show u Novom Zelandu.

 

Nives BOŠNJAK, modna dizajnerica i novinarka

Hrvatska modna dizajnerica i novinarka Nives Bošnjak diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. U radu se fokusirala na modno novinarstvo, a radila je kao urednica mode na portalu Buro Hrvatska, urednica digitalnog izdanja magazina Elle Hrvatska, te kao glavna urednica portala Super1 (Telegram Media Grupa). Radovi su joj objavljeni i u magazinu Grazia Hrvatska te katalogu Tekstilno-tehnološkog fakulteta DIPMOD_4_5 (2021.). Danas radi kao samostalna novinarka, urednica i kreativna savjetnica.

 

Sanja ČOLIĆ, modna dizajnerica, AMDS Jeans

Hrvatska modna dizajnerica Sanja Čolić diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu 2015. godine, a 2018. godine završila je program grafički dizajner/specijalist digitalnog izdavaštva na Otvorenom učilištu Algebra, Zagreb. Od 2014. godine radi kao modna dizajnerica Odjela Razvoja branda AMDS Jeans, AMO DIZAJN JJ  d.o.o., Zagreb. Članica je žirija DIPMOD revije te je sudjelovala na brojnim dizajnerskim manifestacijama.

 

Irena PANDŽA BAJS, izvanredna profesorica, EFZG

Irena Pandža Bajs je izvanredna profesorica na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta – Zagreb. Dobitnica je istaknutih nagrada “Mijo Mirković” i „Fedor Rocco“. Urednica je znanstvenog časopisa International journal of multidisciplinarity in business and science, te (ko)autorica dviju knjiga i velikog broja znanstvenih radova. Među znanstvenim radovima se ističe značajan broj radova iz područja marketinga modne industrije. Mentorica je velikom broju završnih i diplomskih radova te doktorske disertacije iz područja marketinga mode.

 

O moderatoru:

Matija LOVREC, novinar

Matija Lovrec je TV urednik, voditelj i novinar. Svoju voditeljsku karijeru započeo je 1989. na postaji Radio 101. Dolaskom na audiciju na HRT 1993. godine, odabran je kao mladi potencijal za spikera te je idućih 17 godina proveo na televiziji kao prepoznatljivo lice i voditelj. Današnji gledatelji prepoznaju ga kao voditelja i urednika vodeće auto emisije u regiji, TV Automagazin. Član je HND-a, gdje aktivno sudjeluje u izvršnom odboru Ogranka slobodnih novinara te kao delegat na Skupštini Hrvatskog novinarskog društva.