MENTORIRANA RADIONICA povodom natječaja YOUNG BALKAN DESIGNERS 2015 (14. – 15. 2. 2015.)

slika fb

Balkanska dizajnerska mreža poziva sve dizajnere do 35 godina koji se pripremaju za sudjelovanje na natječaju YOUNG BALKAN DESIGNERS 2015 da se prijave na mentoriranu radionicu IDEA WORKSHOP ZAGREB koja će se održati 14. i 15. veljače u HDD-u, od 11:00 – 16.00. Radionicu će voditi renomirani dizajner ZORAN JEDREJČIĆ. Od polaznika se očekuje da na radionicu dođu s prijedlozima koncepata.

Zainteresirani se mogu prijaviti slanjem osobnih podataka na: ybd@balkandesignnetwork.org do četvrtka 12. veljače u 17h s naznakom: “Idea workshop – Zagreb”. Lista sudionika na radionici će biti objavljena na facebook stranici Balkan Design Network istog dana.

Balkanska dizajnerska mreža, koju čine kulturna organizacija MIKSER (Beograd), HRVATSKO DIZAJNERSKO DRUŠTVO (Zagreb) i PUBLIC ROOM (Skoplje), raspisala je peti po redu natječaj YOUNG BALKAN DESIGNERS, koji se 2015. održava pod sloganom ‘Common Grounds‘. Natječaj je otvoren do 28. veljače 2015. godine, i namijenjen je mladim dizajnerima do 35 godina iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska.

Radovi odabrani natječajem postat će dio dvogodišnjeg programa uključuje međunarodna izlaganja, mobilnost i programe edukacije za mlade dizajnere. Autori tri najbolja projekta sudjelovat će u rezidencijalnom programu koji podrazumijeva suradnju s vodećim regionalnim dizajnerima i proizvođačima.

……..

Zoran Jedrejčić je produkt dizajner koji trenutno živi i radi u Beogradu, gdje vodi vlastiti ured. Rođen u Splitu, diplomirao je na ISIA u Firenci, bio je asistent Hiroshija Morishime, te radio u studiju Ettore Sottsass&Associates na projektima industrijskog dizajna. Dizajnirao je za niz uglednih internacionalnih kompanija. Sudionik je projekta i izložbi Recession Design.

Organizator projekta: Balkanska dizajnerska mreža (balkandesignnetwork.com), inovativna platforma s ciljem pružanja strateške podške razvoju i promociji balkanskog dizajna na europskoj i međunarodnoj sceni.

eu (1)