Međunarodni umjetnički skup na TTF-u: MODA I GASTARBEIT

naslovna

1. i 2. prosinca 2021. na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu održava se međunarodni umjetnički skup pod nazivom MODA I GASTARBEIT_GLOBALIZACIJSKI FENOMEN ILI HRVATSKA STVARNOST. Svi zainteresirani mogu sudjelovati na skupu putem Zooma. Više informacija o programu, govornicima i načinu prijave u nastavku.

Pristupni link:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/84968462771?pwd=TGh1Qld1VGp3STc1UzhLYzA3cy9Ndz09

Meeting ID: 849 6846 2771
Passcode: 365417

 

PROGRAM:

 

Srijeda 1. 12. 2021.

17:30   Pozdravni govor dekanice Tekstilno-tehnološkog fakulteta – dr.sc. Anica Hursa Šajatović

17:40   Hrvatski modni dizajn na međunarodnoj modnoj sceni – uvodno izlaganje izv.prof.art.dr.sc. Jasminka Končić

 

A) PROFIL DIZAJNERA – PREZENTACIJE SUDIONIKA

17:50  Marko Petrić (freelance dizajner, Berlin)

18:00  Tatjana Ostojić (Tatjana Ostojic, Milano/Beograd)

18:10  Matea Benedetti (Benedetti Life, Ljubljana)

18:20  Saša Hortig (Edited, Berlin)

 

B) RASPRAVA

– uloga obrazovanja u području modnog dizajna

– pozicija modnog dizajna danas

– modni nomadizam / modni imperijalizam

– globalizacijska kretanja i uloga glokalnog u modnom sustavu

 

Četvrtak 2. 12. 2021.

PREDSTAVLJANJE MODNIH BRENDOVA

10:00  Mateja Bosek – Modyssey (New York)

10:30  Ilija Miličić – Hvala Ilija (Beč)

 

O sudionicima:
Matea Benedetti

Matea Benedetti

Matea Benedetti je slovenska modna dizajnerica, koja je svoju karijeru započela kao kostimografkinja za operne kuće i kazališta. Kroz uspješnu kostimografsku karijeru počinje eksperimentirati s održivom modom te pokreće vlastiti modni brand Benedetti Life. Dobitnica je više nagrada od kojih se izdvajaju Butterfly Award, Positive Luxury Award London 2019, BigSEE Awards 2018, Milano Fashion Week 2017-Green Carpet Award Teatro La Scala. Predaje Modni dizajn na Fakultetu za dizajn u Ljubljani

matea@benedetti.life

 

Saša Hortig

Saša Hortig

Saša Hortig (1991.) Diplomirao je na diplomskom studiju modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2016. godine. Trenutno kao modni dizajner radi za EDITED u Berlinu. Iza sebe ima bogato radno iskustvo u području modnog i tekstilnog dizajna (& Other Stories, Stockholm, ACNE STUDIOS, Stockholm, IO Ivana Omazić, Zagreb, VULETICHORTIG, Zagreb). Dobitnik je više nagrada (NOT JUST A LABEL 2016, Vogue Italia za diplomsku kolekciju ‘The New Revolutionaries’ u kategoriji One of the Best New Young Designer Projects in the World 2016, Portanova Fashion Incubator Osijek 2013).

sasahortig@gmail.com

 

Tatjana Ostojić

Tatjana Ostojić

Tatjana Ostojić je modna dizajnerica rođena u Beogradu. Nakon što je razvila vlastiti modni brend u Beogradu, uključujući višestruke nagrade za najboljeg mladog dizajnera i niz kolekcija predstavljenih na Fashion Weeku, preselila se u Milano gdje upisuje modni dizajn na poslijediplomskom studiju Politecnico di Milano. U Italiji je dalje razvijala svoje iskustvo u industriji, radeći za velike tvrtke poput Versacea, ali istovremeno objavljujući kolekcije za vlastiti modni brend Tatjana Ostojic.

tatjanaostojic011@gmail.com

 

Marko Petrić

Marko Petrić

Marko Petrić (1990.). Magistrirao je Art in Kontext na Universität der Künste Berlin te Modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Djeluje u području modnog dizajna i novih sustava održive mode, konceptualnih umjetnosti i modnog performansa. Surađivao je sa FashionTech Berlin, Berlin Fashion Week, Mikser Beograd, Museum für Islamische Kunst, Museum für Kommunikation, Galerie Wedding – Raum für zeitgenössische Kunst i dr. Dobitnik je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu 2015. te nagrada Young Balkan Designers 2015, Croatian Designers’ Association 2016, Gombold Ujra 2015. Član je Fair Wear Foundation, Fashion Council Germany, KW Instituta za suvremenu umjetnost u Berlinu, Balkanske dizajnerske mreže (BDN) i dr. Radi i živi u Berlinu.

markpetric90@gmail.com