German Design Award za hrvatski brend VAU, LIA nagrade STUDIJU SONDA

U listopadu ove godine tri su predmeta brenda VAU dobila German Design Award – međunarodno priznanje za dizajn i proizvodnju. Nagrađeni su otvarač za boce TRIANGLE i otvarač za pisma CURVE, a dizajn svjećnjaka CIRCULAR dobio je posebno priznanje. Prije nekoliko dana i STUDIO SONDA dobio dvije nagrade LIA (London International Awards) za dizajn ambalaže kolekcije vina Piquentum, u kategorijama pakiranje vina i grafički dizajn. Detaljnije u nastavku!

Kolekcija brenda VAU predstavlja predmete za svakodnevnu namjenu a nastala je u zagrebačkoj kreativnoj tvornici PES koja 25 godina razvija proizvode od metala, ostvarujući većinu prometa kroz izvoz na zapadnoeuropska tržišta. VAU proizvodi izrađeni su od masivnog metala kombinacijom tradicionalnih i modernih tehnologija te dovršeni finom ručnom obradom. Dizajn kolekcije potpisuje dizajnerski tim koji vodi Marija Ružić Vukmanić (kreativna direktorica).

 

vau

Vau: svjećnjak Circular, otvarač za boceTriangle, otvarač za pisma Curve

 

Međunarodni žiri nagradio je VAU za tri proizvoda iz njihove prve kolekcije. Nagrada German Design Award, dodijeljena je dizajnu otvarača za boce Triangle te otvaraču za pisma Curve, dok je dizajnu svijećnjaka Circular dodijeljeno posebno priznanje. Nagrade dodjeljuje njemačko vijeće za dizajn proizvoda čiji autentičan dizajn i kvalitetna izvedba doprinose razvoju industrije dizajna u Njemačkoj i svijetu. Njemačko vijeće za dizajn vodeća je njemačka institucija za razvoj dizajna u gospodarstvu i općenito njemačkoj kulturi življenja.

 

Dizajn Studija Sonde za ambalažu vina Piquentum Sv. Vital počiva na osvještavanju utjecaja fizičkih karakteristika godine berbe istaknute na vinima. Kako Piquentum vina dolaze iz netretiranog vinograda te se bore za poštivanje ciklusa istinske prirode, njihovim etiketama osvještava se važnost razumijevanja utjecaja padalina različitih mjeseci u godini. Tako vina iz godišta 2012, 2013 i 2014. pružaju mogućnost povezivanja okusa unutar boce s ponašanjem prirode u datoj godini.

 

Studio Sonda - ambalaža vina Piquentum St. Vital

Studio Sonda – ambalaža vina Piquentum St. Vital

 

Dizajn kolekcije vina Piquentum Studija Sonde ovogodišnji je dobitnik je dviju LIA nagrada: zlatne za dizajn pakiranja vina i srebrne nagrade za grafički dizajn. London International Awards – LIA nagrade dodjeljuju se za dizajn, oglašavanje i digitalne medije od 1986. godine te kroz devetnaest kategorija pokrivaju dizajn oglašavačke industrije.